Ένα επεισοδιακό ΔΣ - Η κατάντια του ΣΕΤΑΠ - και ο «Βασιλιάς Ήλιος*» Πρόεδρος (μέρος B΄)

06-06-2021

Δ) Αναδιάρθρωση Προεδρείου κατά την ΔΗΣΥΕ... ή αλλιώς η καινούργια παράσταση στην Επιθεώρηση

Για άλλη μία φορά άφωνους μας άφησε ο «Βασιλιάς Ήλιος» Πρόεδρος όταν «έχρισε» (λόγω αποχώρησης Χειμώνα με εθελουσία 31/5) ως Ταμία του συλλόγου τον σ. Στ. Μπούκα (τη Συσπείρωση δηλαδή) και ταυτόχρονα αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα (θέση που κατείχε μέχρι τώρα ο Στ. Μπούκας) τη σύμβουλο της ΔΗΣΥΕ Δ. Κουπάτση !!! …

λες και όλοι οι συνάδελφοι ψηφίσαν ΔΗΣΥΕ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ…

Και μάλιστα, ήταν τέτοια η μεθόδευση από τη ΔΗΣΥΕ και τόση η πρεμούρα της στο να μην πάρει η ΔΑΚΕ τη θέση του Ταμία, ενώ γνώριζε ότι:

- Δεν εφάρμοσε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ της 18ης Ιουλίου 2019 (συνεδρίαση συγκρότησης σε σώμα) κατά την οποία, μετά από πρόταση του ίδιου του Προέδρου, η ΔΑΚΕ ως 2η παράταξη θα λάμβανε τη θέση του Ταμία και του Β΄ Αντιπροέδρου…

- Δεν εφάρμοσε το Καταστατικό (άρθρο 53) και το άρθρο 12 του νόμου 1264/82, που επιβάλλουν κατανομή των αξιωμάτων και αποσπάσεων με βάση την απλή αναλογική και το ποσοστό που πήρε η κάθε παράταξη στις εκλογές.

- Δεν εφαρμόζει τις 2 δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Αθηνών (9666/20-02-2020 και 12677/08-10-2020) που δικαιώνουν την παράταξη της ΔΑΚΕ με δύο θέσεις στο προεδρείο και δύο αποσπάσεις, ενώ ακυρώνουν τις αποφάσεις του ΔΣ της 01/08/20219 και 26/09/2019…με τις οποίες ο συνάδελφος Λουδοβίκος* (… συγνώμη Αδαμόπουλος θέλαμε να πούμε) έστησε την Αυλή του, αποσπώντας παράνομα τον Β. Παπακωνσταντίνου και τον Στ. Μπούκα.

Τα ερωτήματα όμως που θέτουμε, συγχρόνως με τους Συναδέλφους, που δεν υπάρχουν απαντήσεις είναι:

► Γιατί ο Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ αγνοεί την απόφαση του ΔΣ, το Καταστατικό, το Νόμο, αλλά και 2 δικαστικές αποφάσεις αποκλείοντας την ΔΑΚΕ ως 2η παράταξη από τις θέσεις που τις αναλογούν στο προεδρείο???...

► Γιατί έκανε μια ολόκληρη μεθόδευση για να μην έρθει η θέση του Ταμία στη ΔΑΚΕ???…

► Γιατί δεν δίνει στο ΔΣ ο Πρόεδρος και η ΔΗΣΥΕ εδώ και 4 μήνες (από το Φεβρουάριο) αναλυτική κατάσταση εξόδων του συλλόγου, ενώ ως ΔΑΚΕ καταθέσαμε δύο γραπτά αιτήματα στις 08/02/2021 και 20/5/2021???

Ειδικότερα γιατί δεν μας απαντούν για τα τεράστια έξοδα έτους 2020, των οποίων ζητήσαμε ανάλυση (οδοιπορικά ΔΣ-ΓΣ 40.532€!, οδοιπορικά Συνελεύσεων 6.526€!, λοιπά οδοιπορικά 5.312€!, έξοδα διαφόρων εκδηλώσεων 4.362€!, συνδρομές 14.390€!, γραφική ύλη 9.734€! ενώ χορηγείται από την τράπεζα)??? (για να δείτε τα γραπτά αιτήματά μας πατήστε εδώ)

►Πως θα τεθεί προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση ο οικονομικός απολογισμός ενώ δεν έχουν δοθεί αναλυτικές καταστάσεις δαπανών, ούτε καν ο απολογισμός, στο ΔΣ???

► Γιατί, ενώ εδώ και ένα χρόνο έχουμε ζητήσει σε πλήθος ΔΣ την τήρηση του Καταστατικού και την έγκριση των δαπανών κάθε μήνα από το ΔΣ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 του Καταστατικού, αρνείται να το πράξει ο Πρόεδρος???

► Γιατί, παρά το ότι και Διοικητική Σύμβουλος της ΔΗΣΥΕ συμφώνησε να μας δοθούν τα αιτούμενα οικονομικά στοιχεία (δείτε εδώ), όπως και να πάρει η ΔΑΚΕ τη θέση του ταμία, η ΔΗΣΥΕ ΔΕΝ το έπραξε φτάνοντας τη διοικητική τους σύμβουλο σε σημείο να καταγγείλει στο ΔΣ τις μεθοδεύσεις τους, αλλά και το άγριο bulling που της έκαναν καθόλη τη διάρκεια του συμβουλίου στο viber μέσα στην ομάδα της ΔΗΣΥΕ???

Συνάδελφοι,

μετά από όλα αυτά τα υπέροχα!!!, εμείς καταγγείλαμε την για άλλη μια φορά παράνομη διαδικασία, τη λειτουργία της ΔΗΣΥΕ και του Προέδρου, και απείχαμε της ψηφοφορίας.

Το ίδιο έκανε και το Αγ. Μέτωπο… ...

Η λαλίστατη κατά τα άλλα ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σιώπησε (παρά τη θέση που ψέλλισε ότι η θέση του ταμία της αναλογεί μόνον σε ένα αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο κατά το οποίο η ΔΑΚΕ θα έπαιρνε τη θέση του Γ. Γραμματέα)!!!

Και έτσι η ΔΗΣΥΕ χέρι χέρι με τον Χειμώνα ψήφισε για ταμία τον Στ. Μπούκα!!!

Με άλλα λόγια, “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” η ΔΗΣΥΕ, μούγκα η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε όλη αυτή τη μεθόδευση χάνοντας κάθε δείγμα αξιοπρέπειας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας… για μια απόσπαση!

Και φυσικά καταλάβαμε όλοι πόσο καιγόταν η ΔΗΣΥΕ να μην πάρει η ΔΑΚΕ το ταμείο του συλλόγου. Βέβαια να τους ενημερώσουμε ότι καμία απόφαση ΔΣ ή Γενικής Συνέλευσης δεν μπορεί να εξασφαλίσει απαλλαγή από τις ευθύνες σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων… και ας μην κοιτάν που κάποιοι γλύτωσαν τα χειρότερα λόγω αλλαγής του Ποινικού Κώδικα, γιατί αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα…


Αντί επιλόγου

Δυστυχώς, συνάδελφοι στην πιο δύσκολη συγκυρία που έρχεται οσονούπω, αντί η ΔΗΣΥΕ να λειτουργεί ενωτικά ως πλειοψηφούσα παράταξη, λειτουργεί με πρακτικές αποκλεισμού, απόλυτα αντιδημοκρατικά, χωρίς να σέβεται το Καταστατικό, το Νόμο και τα δικαστήρια.

Λες και ο σύλλογος είναι κανένα παραμάγαζο ή η περιουσία του πατέρα τους…

Με τις πράξεις τους, όμως, αναλαμβάνουν και το βάρος των επιλογών τους… …

 

* Βασιλιάς Ήλιος, ο Λουδοβίκος ΙΔ της Γαλλίας, γνωστός ως ο απόλυτος μονάρχης, με αλαζονεία σε βαθμό να υψώνει τον εαυτό του πάνω από τους νόμους και να διακηρύττει «το κράτος είμαι εγώ»!

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.