Αλήθειες και ψέματα για τις εκλογές του ΤΕΑ – Οι μεθοδεύσεις και οι φασίζουσες πρακτικές του Προεδρείου ΔΗΣΥΕ - Τί ψηφίζουμε (μέρος Β΄)

19-04-2021

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές και να στηρίξουν υποψηφίους με γνώμονα το βέλτιστο αποτέλεσμα σε επίπεδο συλλογικού συμφέροντος, πέρα από συντεχνιακές πρακτικές και στημένες διαδικασίες.

Ο λόγος, που το επισημαίνουμε αυτό, όπως και ο λόγος που μας οδήγησε στο να διαμορφώσουμε εν τέλει τη στάση μας έναντι των υποψηφιοτήτων στις εκλογές του ΤΕΑ, είναι τα σκοτεινά σημεία, που κρύβονται πίσω από τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις περί ομόνοιας, συλλογικότητας και σύμπνοιας. Ιδού οι αποδείξεις…

Η μεθόδευση του αποκλεισμού των άλλων υποψηφίων από τη ΔΗΣΥΕ

Τόσο η υποψηφιότητα του συναδέλφου – μέλους του ΣΕΤΑΠ που εμείς θέσαμε στο ΔΣ 12/04, όσο και η υποψηφιότητα που τέθηκε από τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απορρίφθηκαν από τη ΔΗΣΥΕ, γιατί σύμφωνα με τις απόψεις τους και τη συμφωνία για σύμπλευση που έκαναν με τον ΣΕΤΠ δεν χωράνε πολλές υποψηφιότητες, αλλά μόνον 2, μία από τον ΣΕΤΑΠ και μία από τον ΣΕΤΠ!!!

Για να το πούμε με απλά λόγια, στο βωμό της παραταξιακής λογικής – σύμπλευσης, το προεδρείο του ΣΕΤΑΠ-ΔΗΣΥΕ αρνήθηκε να αναγνωρίσει σε συναδέλφους/μέλη του συλλόγου να εκθέσουν υποψηφιότητα ως μέλη του ΣΕΤΑΠ (δηλ πρακτικά;;; διέγραψαν τόσο τους υποψηφίους όσο και τις παρατάξεις τους από τον σύλλογο!!).

Σε ενστάσεις που θέσαμε όλες οι παρατάξεις προκειμένου να σκεφτούμε τι άλλο μπορούμε να πράξουμε, ώστε όλες οι υποψηφιότητες των συναδέλφων – μελών ΣΕΤΑΠ να αντιμετωπιστούν ισάξια, τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος όσο και υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου–ΔΗΣΥΕ δε δίστασαν να μας ξεστομίσουν επί λέξει ότι «Δεν έχει νόημα όλο αυτό!!» - άκουσον! άκουσον! -, καθώς είχαν πλειοψηφία στο ΔΣ και θα υπερτερούσε η δική τους πρόταση! Συνεπώς, πέρασε η υποβολή μίας και μοναδικής υποψηφιότητας και αμέσως μετά –για να μη χάνουμε και χρόνο, όπως συνεχώς μας έλεγαν- έθεσαν σε ψηφοφορία και τη μοναδική υποψηφιότητα του σ. Γαζέτα, η οποία υπερψηφίστηκε μόνον από αυτούς τους ίδιους.

Επομένως, κάθε άλλος υποψήφιος, μετά από όσα μεθόδευσε η ίδια η ΔΗΣΥΕ, θα έπρεπε να κατέβει στις εκλογές ως «αντάρτης» επωμιζόμενος το βάρος του να παρουσιαστεί ως στρεφόμενος κατά των συμφερόντων του συλλόγου λόγω προσωπικών φιλοδοξιών!

Συνάδελφοι, εμείς καταγγείλαμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΔΗΣΥΕ, τις φασίζουσες πρακτικές αποκλεισμού των άλλων υποψηφιοτήτων ως υποψηφίους ΣΕΤΑΠ και απείχαμε της ψηφοφορίας, όπως και το ΑΓ. ΜΕΤΩΠΟ. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μειοψήφισε, ψηφίζοντας τη δική της πρόταση.

Πού καταντήσαμε λοιπόν;!… Να διεκδικούμε τα αυτονόητα και τι άλλο πέρα από το να είναι όλες οι υποψηφιότητες των μελών του ΣΕΤΑΠ ισάξιες και να παρουσιαστούν όλοι οι υποψήφιοι -ως υποψήφιοι του ΤΕΑ από το σύλλογό τους-ΣΕΤΑΠ!!! Έλεος…

► Με λίγα λόγια...

Στις επικείμενες εκλογές, εάν συνάδελφε δεν είσαι μέλος του στενού πυρήνα της ΔΗΣΥΕ, ασχέτως ποια παράταξη στηρίζεις ή πόσα χρόνια είσαι μέλος του ΣΕΤΑΠ, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα κατέλθεις ως αντάρτης, χωρίς συλλογική ταυτότητα, και θα έχεις απέναντί σου τον υποψήφιό τους ΔΗΣΥΕ ως μοναδικό υποψήφιο του ΣΕΤΑΠ.

Τόλμησαν, δε, στη συνέχεια να ολοκληρώνουν τον αυταρχισμό τους βγάζοντας ανακοινώσεις ότι οι 3 σύλλογοι ΣΕΤΑΠ-ΣΕΤΠ-ΣΥΤΠ συνομολόγησαν σε κοινή υποστήριξη υποψηφίων!!!

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα

«Οι τρεις Σύλλογοι, ο ΣΕΤΠ, ο ΣΕΤΑΠ και ο ΣΥΤΠ ΕΤΒΑ, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τη σπουδαιότητα του ΤΕΑ για τις συλλογικές μας διεκδικήσεις, προσανατολιστήκαμε σε υποψηφιότητες που έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία επί οικονομικών θεμάτων, κυρίαρχα όμως, έχουν την απόλυτη γνώση των συλλογικών θεμάτων, που τελικά είναι και το ζητούμενο. Δεν είναι μια θέση διαχειριστική, αλλά διεκδικητική.»

Εδώ, όμως, τίθεται και ένα άλλο θέμα. Ότι για τη ΔΗΣΥΕ δεν είναι κυρίαρχο ζήτημα η ορθολογική/τεχνοκρατική διαχείριση των εισφορών μας, αλλά η συνδικαλιστική λογική και νοοτροπία. Όμως, ως προς το σκέλος της διεκδίκησης, το οποίο και προτάσσουν, τόσα χρόνια δεν έχουν δώσει ανάλογα δείγματα γραφής, όπως πχ η ένταξή μας στο παλιό πρόγραμμα εφάπαξ της Τράπεζας ή στον Κανονισμό αυτής…

Συνοψίζοντας, λοιπόν, συνάδελφοι, ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς ο υποψήφιος της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΗΣΥΕ στο ΣΕΤΑΠ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕΤΑΠ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΟΝΟΝ της ΔΗΣΥΕ. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψη και οι άλλοι σύλλογοι.

Κατόπιν των ανωτέρω, τόσο εμείς ως ΔΑΚΕ–ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, όσο και ο συνάδελφος που είχαμε προτείνει ως υποψήφιο, αποφασίσαμε να μην νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας το μνημείο αυτό της φασίζουσας νοοτροπίας και για το λόγο αυτό δεν δεχτήκαμε να θέσουμε υποψηφιότητα χωρίς την συλλογική μας ταυτότητα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις πρακτικές της ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες εκλογές και να στηρίξουν υποψηφίους με γνώμονα το βέλτιστο αποτέλεσμα σε επίπεδο συλλογικού συμφέροντος, πέρα από συντεχνιακές πρακτικές και στημένες διαδικασίες.

 

Υ.Γ. Η αποκάλυψη ΚΙΝΑΛ… πριν αλέκτωρ λαλήσει

Κι επειδή είχαμε και την απορία ποιος μπορεί να οργάνωσε τη συγκεκριμένη στρατηγική, πριν αλέκτωρ λαλήσει λάβαμε, όπως και όλοι, μια πληροφόρηση με δημοσιεύματα εφημερίδων με τα ονόματα των εκλεχτών του ΚΙΝΑΛ στη γραμματεία τραπεζικού χώρου.

Και αναρωτιόμαστε, μήπως τελικά δεν πρόκειται μόνον για παραταξιακές μεθοδεύσεις?? Μήπως πρόκειται και για κομματικές επιθυμίες του ΚΙΝΑΛ με σκοπό τη διεύρυνσή του στον τραπεζικό χώρο μέσω και του ΤΕΑ?? Εμείς πάντως οφείλουμε να υπενθυμίσουμε, μέρες που είναι, ότι ανάσταση νεκρών έχει να γίνει κανα δυο χιλιάδες χρόνια περίπου. Λέτε να έχουμε ακόμα ένα άλλο θαύμα;

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.