ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ RBU - ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ: Το νέο θρίλερ με τους εργαζόμενους στην Πειραιώς

22-11-2020

Συνάδελφοι,  

Την Παρασκευή 20/11 η Τράπεζα, παρά τις αντιδράσεις των συλλόγων κατά την τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης ημέρας, προχώρησε στο δεύτερο μέρος του έργου εθελοντική "εξόντωση" 1000 εργαζομένων, αποδεικνύοντας ότι τελεί σε τροχιοδρομημένες αποφάσεις.  

Μετά από δύο βδομάδες συναντήσεων σε γραφεία περιφερειακών διευθυντών και σε ξενοδοχεία!!!... ... όπου θέτονταν στους συναδέλφους ψυχαναγκαστικά εργασιακά αδιέξοδα με μειώσεις καταστημάτων, με μειώσεις προσωπικού, με τα νέα σχέδια αναδιάρθρωσης, με την κρατικοποίηση ή ότι πρόκειται για την τελευταία εθελουσία… ... 

αλλά και ειδικότεροι εκφοβισμοί του τύπου «δεν ταιριάζεις με το προφίλ της τράπεζας», «η θέση σου καταργείται με το κλείσιμο του καταστήματος και από Δευτέρα δεν έχουμε που να σε βάλουμε»... ...  

η Τράπεζα πέρασε στον επόμενο κύκλο -  θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στους συναδέλφους των καταστημάτων που κλείνουν και δεν επέλεξαν την εθελουσία.  

Απέστειλε επιστολή με την οποία τους ενημερώνει ότι  

«θα είναι σε προσωρινή άδεια μετ’ αποδοχών μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του υποψηφίου» για τις κενές θέσεις που θα υπάρξουν.  

Μιλάμε για 40 περίπου κενές θέσεις πανελλαδικά, και μάλιστα απομακρυσμένες, για 150 εργαζόμενους! Εναλλακτικά, θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελουσίας! που παραμένει ανοιχτό μέχρι 30/11/2020.  

Είναι ξεκάθαρο ότι η Τράπεζα, ενώ έπιασε το στόχο της συμμετοχής των 1000 ατόμων στο πρόγραμμα εθελουσίας, εξωθεί σε αδιέξοδα 150 εργαζόμενους της, όχι γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, αλλά για να αποτελέσουν παραδειγματισμό σε επόμενες επιλογές της αλλά και παραδειγματισμό για όλον τον τραπεζικό κλάδο.
 

Συνάδελφοι,  

η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ζήτησε εντός λίγων ωρών (Παρασκευή και ώρα 1.30 π.μ.) τη σύγκλιση του ΓΣ του ΣΕΤΑΠ λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος.  

Αντί αυτού προγραμματίστηκε προεδρείο του ΣΕΤΑΠ για Δευτέρα.  

Επανήλθαμε σήμερα μετά από απόφαση της Διοίκησης της παράταξής μας, που συνεδρίασε την Κυριακή 22/11, στο αίτημα σύγκλισης του ΓΣ και μάλιστα συνεχούς συνεδρίασής του (το οποίο παραθέτουμε παρακάτω).  

Υ.Γ. Απορίας άξιο αποτελεί γιατί ο κατά τα άλλα λαλίστατος Πρόεδρος του ΣΕΤΑΠ δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ για τη σοβαρή αυτή εξέλιξη, ούτε πριν το κάλεσμα της ΔΑΔ, ούτε μετά!  

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και θα αποδοθούν στην ώρα τους. Καθώς οι θέσεις και οι προτροπές μας δεν εισακούστηκαν στο τελευταίο ΔΣ, αλλά κάποιοι προτίμησαν βόλτες στα νησιά, και ιδού που φτάσαμε για άλλη μια φορά με την ανοχή και την απραξία τους, πρέπει τώρα να τρέξουμε για να μην ξαναζήσουμε τις περσινές δυσάρεστες εξελίξεις.  

Χρόνος δεν υπάρχει…..  

                                                                        ***

<Το αίτημά μας για Άμεση σύγκλιση του ΓΣ του ΣΕΤΑΠ και Συνεχή συνεδρίασή του>

Κυρ, 22 Νοε 2020 στις 7:04 μ.μ., η ΗΡΩ ΦΙΛΗ <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> έγραψε:

Προς 

τον Πρόεδρο, 

τον Γ. Γραμματέα

μέλη του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ

Συνάδελφοι,

Με απόφαση της Διοίκησής της η παράταξή μας, κατά τη συνεδρίαση της Κυριακής 22/11, εμμένει στο αίτημα για άμεση σύγκλιση του ΓΣ του ΣΕΤΑΠ και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 23/11 (σε συνέχεια του υποβαλλόμενου αιτήματος την Παρασκευή και ώρα 1.30 π.μ.) και επιπλέον προτείνουμε να τεθεί το ΓΣ σε συνεχή συνεδρίαση λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος που έχει προκύψει με τους συναδέλφους των καταστημάτων που κλείνουν.

Θεωρούμε ότι η συνεδρίαση μόνον του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 23/11 ΔΕΝ αρκεί, δεδομένου ότι δεν αποτελεί όργανο λήψης αποφάσεων.

Πρέπει να ενημερωθούν άμεσα όλοι οι γενικοί σύμβουλοι του ΣΕΤΑΠ και να γίνει ΈΓΚΑΙΡΑ ο σχεδιασμός των ενεργειών που απαιτούνται για κάθε εξέλιξη.

Οι μέρες είναι μετρημένες, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, η ένταση των συναδέλφων έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο και επιβάλλεται να λειτουργήσουμε όλοι με τη δέουσα υπευθυνότητα όταν κρίνονται οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μας.

Στο, δε, αυριανό προεδρείο μέσω τηλεδιάσκεψης, που ζητήσατε να παραστεί και εκπρόσωπος της παράταξής μας, αν και ως παράταξη δεν συμμετέχουμε στο προεδρείο, υποβάλλουμε αίτημα να παραστούμε και οι 4 διοικητικοί μας σύμβουλοι λόγω της κρισιμότητας των στιγμών.

Για τη ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ηρώ Φίλη 

Να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη του ΔΣ και ΓΣ του ΣΕΤΑΠ

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.