Ενημέρωση για τις μετατάξεις (11): Η πιθανή Κρατικοποίηση της τράπεζας Πειραιώς - H διεκδίκηση της Μετάταξης - η Άποψη Νομικού Συμβούλου των Συναδέλφων - η Άφαντη ΔΗΣΥΕ…

10-11-2020

Συνάδελφοι,  


Α) Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ:

Η πλειοψηφία των συναδέλφων γνωρίζετε πως η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι η μοναδική παράταξη που υποστηρίζει πραγματικά και διαχρονικά από το 2012 το συγκεκριμένο –δίκαιο– αίτημα των συναδέλφων μας.

ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι η μοναδική παράταξη που επιθυμεί την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (01/2017) για συνδυασμό συνδικαλιστικής και νομικής διεκδίκησης

Πλήθος ενεργειών και πρωτοβουλιών από τα στελέχη όπως και από την επικεφαλής της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αποδεικνύουν το ανωτέρω γεγονός, για το οποίο είναι ενήμεροι όλοι οι συνάδελφοι μέσω της πληθώρας των newsletter(s) που έχουν αποσταλεί.


Β) Η ΠΙΘΑΝΗ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ:

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα κυκλοφορεί πλήθος δημοσιευμάτων, που αφορούν την Τράπεζα Πειραιώς και αποφάσεις σε ανώτερο επίπεδο.

Καταλυτική είναι η ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου και το μετέπειτα χρονικό διάστημα για την παραμονή του ισχύοντος συστήματος της Τράπεζας ή για μία πιθανή κρατικοποίηση με το Δημόσιο δια του ΤΧΣ να αποκτά το 61,3% των μετοχών της Πειραιώς από 26,4%, που ελέγχει σήμερα.

Το ζήτημα της μετάταξης έχει ήδη γνωστοποιηθεί με πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη Διοίκηση της Τράπεζας και έχει ζητηθεί επανειλημμένως η στήριξή της στο δίκαιο αυτό των συναδέλφων μας. 

Γ) H Άφαντη ΔΗΣΥΕ …...

 

Στο θέμα των μετατάξεων όμως ποια είναι η θέση της ΔΗΣΥΕ και οι πρωτοβουλίες της??....

Μα… όπως όλοι γνωρίζουμε ΚΑΜΙΑ... Εκτός από κάποιες δήθεν συναντήσεις με Υπουργούς που δεν πραγματοποιούνται… αλλά πραγματοποιούνται μόνο μέσω μηνυμάτων στο viber, για να μοιράσει η ΔΗΣΥΕ καθρεφτάκια στους συναδέλφους….


Δ) Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ:

Όπως πάντα, η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ έχει έρθει σε επαφή με τους Νομικούς Συμβούλους των συναδέλφων λόγω της πληθώρας των ερωτημάτων, που έχουμε δεχθεί…

   

Εξυπακούεται ότι οι προσπάθειες μας βεβαίως θα ενταθούν και για κάθε εξέλιξη θα σας ενημερώνουμε συνεχώς

Υπενθυμίζουμεότι το αίτημά μας είναι καθόλα δίκαιο, διότι η πρόσληψη μας μέσω ΑΣΕΠ στηρίζεται στα τυπικά προσόντα μας με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης της Δημόσιας Διοίκησης – αν και σίγουρα – δυστυχώς για όλους εμάς – οι εκλεγμένοι της ΔΗΣΥΕ – για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους - το έχουν ξεχάσει..

 


***

 

Παραθέτουμε παρακάτω την ενημερωτική απάντηση από το Δικηγορικό Γραφείο Η Λ Ι Α Σ Δ. Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ σχετικά με την πιθανή κρατικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς. 

 

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες

Με αφορμή δημοσιεύματα περί κρατικοποίησης της τράπεζας Πειραιώς και πλήθος ερωτημάτων που δέχεται το γραφείο μας οφείλω να σας αναφέρω απλά και καθαρά ότι δεν μπορεί να επηρεαστεί νομικά η υπόθεση που ήδη εκκρεμεί στο ΣτΕ είτε υπέρ είτε κατά, γιατί η όποια εξέλιξη στο καθεστώς της Τράπεζας θα αφορά αναγκαστικά στο μέλλον.

Ανεξαρτήτως τούτου, η ενδεχόμενη κρατικοποίηση θα επηρεάσει αναμφίβολα νομικά σε εξωδικαστικό επίπεδο το αίτημα μας που εκκρεμεί στους αρμοδίους, ήτοι προς νομοθετική ρύθμιση, καθώς η ένταξη της τράπεζας στο δημόσιο τομέα θα σηματοδοτήσει την εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν για όλο το δημόσιο συνεπώς δεν θα τίθεται πλέον αληθώς ουδέν σχετικό κώλυμα.

Με εκτίμηση,

Η Λ Ι Α Σ  Δ.  Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ

Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ  παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.