Πρόγραμμα εθελουσίας στην Τράπεζα Πειραιώς: Δίλημμα που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή

09-11-2020

Την περασμένη Παρασκευή (30/10) επιβεβαιώθηκαν τελικά οι φήμες του προηγούμενου χρονικού διαστήματος και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας της τράπεζας Πειραιώς.

Προηγήθηκαν, φυσικά, όπως και τις προηγούμενες φορές, σχετικά δημοσιεύματα περί μεγάλων μειώσεων προσωπικού στις τράπεζες στο άμεσο χρονικό διάστημα για την επικείμενη διαμόρφωση της ψυχολογίας των συναδέλφων.

Εύλογα τα ερωτήματα, που τίθενται, από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων είναι: θα γίνουν απολύσεις; κινδυνεύουμε από μακρινές μετακινήσεις, εάν παραμείνουμε θα υπάρξουν άλλες εθελουσίες;

Ο συνδυασμός της ψυχολογικής πίεσης και του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος έχει κάνει εκατοντάδες συνάδελφοι να έχουν χάσει κυριολεκτικά όχι μόνον την ηρεμία τους αλλά και τον ύπνο τους, διερωτώμενοι τι πρέπει να κάνουν.

Συνάδελφοι,

Μην παρασύρεστε από τα όποια σκόπιμα λόγια και υποδείξεις υπηρεσιακών στελεχών. Κυρίως, μην υποκύπτετε σε πιέσεις που μπορεί να υπάρξουν, κρούσματα για τα οποία έχουμε ήδη δεχτεί καταγγελίες και θα παρέμβουμε άμεσα. 

Η απόφαση αυτή επειδή είναι πολύ σοβαρή, γιατί είναι απόφαση ζωής για τον καθένα μας, δεν πρέπει να ληφθεί υπό καθεστώς κρίσης πανικού, αλλά με απολύτως ορθολογικά κριτήρια. Εάν κάποιος είναι κοντά στη σύνταξη και ωφελείται από το προσφερόμενο ποσό, ή εάν κάποιος ξέρει ακριβώς τι θα κάνει την επόμενη μέρα για να επιβιώσει ο ίδιος και η οικογένειά του, ή εάν έχει έτοιμη κάποια άλλη απασχόληση που τον περιμένει, μπορεί να το σκεφτεί σε θετική κατεύθυνση.

Επιλογές φεύγω και θα δω τι θα κάνω, ή είναι αρκετά τα χρήματα κάτι θα βρω να κάνω, ή προκειμένου να με απολύσει αύριο η τράπεζα και να πάρω μία πενιχρή αποζημίωση χάνοντας το ποσό της εθελουσίας, δεν είναι επιλογές αλλά «αυτοκτονία». Πιθανόν, θα το μετανιώσετε όπως -έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν - το μετάνιωσαν πάρα πολλοί συνάδελφοι που πήραν βιαστική απόφαση, έφυγαν, και αντιμετωπίζουν πλέον τεράστιο θέμα επιβίωσης.

Η απόφαση θα πρέπει να παρθεί με βάση τις προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και με τα όποια δεδομένα υπάρχουν στη ζωή του καθενός από εμάς.

Το σίγουρο είναι ότι οι συνάδελφοι μπορούν να αναμένουν από την ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ότι και σε αυτήν την στιγμή θα είναι μαζί με τους συναδέλφους, για να συμβάλλουμε με τις γνώσεις μας αλλά και να περιφρουρήσουμε μαζί τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Επομένως, συνάδελφοι, διώξτε το φόβο.

Ενώστε τη δύναμή σας με τη δύναμη μας και των συλλογικών μας οργάνων, με τη δύναμη ανθρώπων που νοιάζονται για εσάς.…..   


Υ.Γ. Ενημερώστε μας άμεσα για κάθε είδους πίεση ή παρατράγουδο, για να κάνουμε παρέμβαση και να σας προστατεύσουμε… …

γιατί εάν περιμένουμε από τον ΣΕΤΑΠ... δηλαδή από την ΔΗΣΥΕ, θα περιμένουμε όπως στα RBU... … 

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.