Ενημέρωση για τις μετατάξεις (10): Οι ενέργειές μας σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο συνεχίζονται...

                 21-10-2020 

Συνάδελφοι,  

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος πλήθους συναδέλφων για το ζήτημα των μετατάξεων, θα θέλαμε ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι με βάση ότι:


Οι προσπάθειες από την παράταξη της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ζήτημα της «μετάταξης» ή απορρόφησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα – για όλους τους συναδέλφους πρώην εργαζομένους της ATEbank συνεχίζονται.

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΙΑ είναι η μόνη παράταξη που υποστηρίζει πραγματικά και διαχρονικά από το 2012 το συγκεκριμένο –δίκαιο– αίτημα των συναδέλφων μας και είναι η μοναδική παράταξη που επιθυμεί την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (01/2017) για συνδυασμό συνδικαλιστικής και νομικής διεκδίκησης. 

Στο πλαίσιο της νομικής διεκδίκησης, ήρθαμε σε επαφή τόσο με το Δικηγορικό Γραφείο ΦΩΤΗΣ Ι. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣ όσο και με το Δικηγορικό Γραφείο  Η Λ Ι Α Σ  Δ.  Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ λόγω της πληθώρας των ερωτημάτων, που έχουμε δεχθεί για την αυριανή εκδίκαση στο ΣΤΕ (22.10.2020).

  

Υπενθυμίζουμε ότι οι προσπάθειες μας βεβαίως εντείνονται και στο πολιτικό επίπεδο, με συναντήσεις και πρωτοβουλίες προς όλα τα αρμόδια στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης, τη Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, και το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Επίσης, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει γνωστοποιηθεί πάλι με πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη Διοίκηση της Τράπεζας και έχει ζητηθεί επανειλημμένως η στήριξή της στο δίκαιο αυτό των συναδέλφων μας.

Για κάθε εξέλιξη σας ενημερώνουμε συνεχώς…

  

***

  

Παραθέτουμε παρακάτω την ενημερωτική απάντηση από το Δικηγορικό Γραφείο Η Λ Ι Α Σ Δ. Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ σχετικά με την αυριανή εκδίκαση στο ΣΤΕ 22/10  

«Ξεκινήσαμε με το πρώτο γκρουπ συναδέλφων σας την δικαστική διεκδίκηση.

 

Στην πορεία ανάλογα με το αν μαζεύονταν και άλλοι εντολείς ομαδοποιούσαμε και καταθέταμε σταδιακά την αντίστοιχη προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο.

Προσδιορίστηκαν οι δίκες στη σειρά τους [προσοχή από τώρα το επισημαίνω: το δικαστήριο προσδιορίζει στα διοικητικά δικαστήρια τη δικάσιμο και όχι ο δικηγόρος, αντίθετα με ό,τι ίσως ξέρετε από τις τραπεζικές ή εργατικές υποθέσεις, που πάνε στα αστικά δικαστήρια, όπου με το που καταθέτει ο δικηγόρος παίρνει και δικάσιμο, οπότε μπορεί να του καταλογισθεί ευθύνη για καθυστέρηση κλπ, στα διοικητικά δικαστήρια καταθέτει ο δικηγόρος και προσδιορίζει το δικαστήριο με χρονολογική πρακτικά σειρά κατάθεσης δικογράφου και ο δικηγόρος μπορεί να κάνει μόνο αίτηση προτίμησης για επίσπευση δίκης] εξεδόθησαν σε πρώτο βαθμό αποφάσεις ενημερώσαμε έκαστο γκρουπ με τη σειρά του όταν έβγαινε η απόφαση.

 

Μετά προσφύγαμε σε έφεση στο ΣτΕ όπου δεν είχε προσδιορισθεί ουδεμία υπόθεση.

Δεν καταθέταμε αίτηση επίσπευσης απλά για το λόγο ότι παράλληλα έτρεχε σοβαρότατη εξωδικαστική προσπάθεια μέσω επαφών με τη βοήθεια του γραφείου μας και συνδικαλιστών συναδέλφων σας και υπό την παρούσα πολιτική ηγεσία.

Εμείς ως γραφείο δεν παρατήσαμε ποτέ την υπόθεση στη μέση.

Και αίφνης μαθαίνουμε ότι έτερο γραφείο [ως φυσικά είχε δικαίωμα εφόσον είχε εντολή - πληρεξούσιο] δικάζει την υπόθεση που είχε αναλάβει προ 10 ετίας περίπου στο ΣτΕ.

Αυτονόητα σπεύσαμε και φροντίσαμε για το καλό όλων σας που μας εμπιστευθήκαμε να καταθέσουμε αίτηση προτίμησης για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσε ο προσδιορισμός έφεσης ανεξαιρέτως και ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Γ Τμήματος να μας βάλει και εμάς εμβόλιμα, ώστε να είμαστε παρόντες και να υπερασπιστούμε όπως κρίνουμε εμείς καλύτερα την υπόθεση.

Ο Πρόεδρος έβαλε το γ γκρουπ μαζί με την υπόθεση του έτερου γραφείου για λόγους συνάφειας την 22.10.2020 με πρωτοβουλία του. Μάλλον γιατί είναι το μικρότερο σε όγκο, και τούτο για να διευκολύνει το δικαστή να μην ελέγχει πολλά πληρεξούσια. Δεν προτιμήσαμε εμείς προφανώς το γ έναντι του α κοκ [και γιατί άλλωστε αφού οι περισσότεροι πληρώνουν περισσότερα….]

Σήμερα σας ενημερώνω ότι κατά 99% δεν θα γίνει το αυριανό δικαστήριο στις 22/10, αλλά θα αναβληθεί ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα γκρουπ και να συνεκδικασθούν.

Πάντως ακόμα και στην θεωρητική περίπτωση που δεν γινόταν αναβολή στις 22/10, κάτι που σας λέμε από σήμερα με υπευθυνότητα, και πάλι δεν θα υπήρχε ουσιαστικά ζήτημα γιατί απλά το ΣτΕ θα έβγαζε μια απόφαση για όλους ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, δηλαδή θα δίκαζε σε άλλες δικασίμους όλα τα γκρουπ και μετά θα έβγαινε μια ενιαία απόφαση, πρακτικά δηλαδή δεν θα προλάβαιναν κάποιοι και κάποιοι όχι από το τυχαίο γεγονός ότι προτάχθηκε η δικάσιμός τους έναντι άλλων και ξαναλέω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσει από το Δικαστήριο και όχι το Δικηγόρο. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα στο ΣτΕ, οπότε δεν τίθεται ζήτημα έτσι κι αλλιώς ανησυχίας.

Ελπίζω να ξεκαθάρισε η κατάσταση ώστε να μην μπερδεύεστε, κάτι που έγινε εξαιτίας επιλογής άλλων και πάντως όχι του γραφείου μας, να επισπεύσει τη δίκη στο ΣτΕ επιδεικνύοντας μάλιστα κυριολεκτικά στο παρά πέντε ιδιαίτερη σπουδή, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση.

Περιττό να αναφέρω ότι όσοι συμμετέχετε μαζί μας ως γραφείο δεν υπάρχει ανάγκη να συμμετέχετε οπουδήποτε αλλού.»

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.