Ενημέρωση για τις μετατάξεις – Απαντήσεις σε ερωτήματα (9): Οι ενέργειές μας σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο συνεχίζονται...

01-10-2020

Συνάδελφοι, 

Στο πλαίσιο των ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί από πλήθος συναδέλφων για το e-mail που έχουν δεχθεί από το Δικηγορικό Γραφείο ΦΩΤΗΣ Ι. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣ ή και από τους συναδέλφους που έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο e-mail,θα θέλαμε ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:


Όπως όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν και αποτελεί κοινό μυστικό όλων των παρατάξεων του Συλλόγου, συνεχίζονται οι προσπάθειες από την παράταξη της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για το ζήτημα της «μετάταξης» ή απορρόφησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα – για όλους τους συναδέλφους πρώην εργαζομένους της ATEbank.

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΙΑ είναι η μόνη παράταξη που υποστηρίζει πραγματικά και διαχρονικά από το 2012 το συγκεκριμένο –δίκαιο – αίτημα των συναδέλφων μας και είναι η μοναδική παράταξη που επιθυμεί την υλοποίηση της απόφασης του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (01/2017) για συνδυασμό συνδικαλιστικής και νομικής διεκδίκησης. 

Με βάση το ανωτέρω πλαίσιο η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ήρθε σε επαφή τόσο με το Δικηγορικό Γραφείο ΦΩΤΗΣ Ι. ΧΑΤΖΗΦΩΤΗΣ όσο και με το Δικηγορικό Γραφείο  Η Λ Ι Α Σ  Δ.  Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σλόγω της πληθώρας των ερωτημάτων που έχουμε δεχθεί και της σημαντικότητας του ζητήματος που αφορά τον πυρήνα του εργασιακού μας μέλλοντος.
  

Παράλληλα, οι προσπάθειες μας, συνάδελφοι, εντείνονται και στο πολιτικό επίπεδο, με συναντήσεις και πρωτοβουλίες προς όλα τα αρμόδια στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης, τη Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, τον Υπουργό Εσωτερικών, και το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Επίσης, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει γνωστοποιηθεί πάλι με πρωτοβουλία της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη Διοίκηση της Τράπεζας και έχει ζητηθεί επανειλημμένως η στήριξή της στο δίκαιο αυτό των συναδέλφων μας.

 

Για την όποια εξέλιξη θα σας έχουμε ενήμερους…

 

***

 

Παραθέτουμε παρακάτω την ενημερωτική απάντηση από το Δικηγορικό Γραφείο Η Λ Ι Α Σ Δ. Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ

«Μετά από ερωτήματα πολλών συναδέλφων σας αναφέρουμε – διευκρινίζουμε κατηγορηματικά και με υπευθυνότητα, ως το μόνο γραφείο που δεν σταμάτησε ποτέ τον εξωδικαστικό αγώνα, τα εξής που αφορούν στον δικαστικό αγώνα: 

  

Έκαστος εξ υμών ενημερώνεται με ατομικό email ανάλογα σε ποιο γκρουπ ανήκει στον κατάλληλο χρόνο. 

  

Το Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο δικάζει σε α βαθμό, λειτουργεί δηλαδή ως «πρωτοδικείο», το ΣτΕ σε β βαθμό, λειτουργεί δηλαδή ως «εφετείο». 

  

Όποιος έχει εξουσιοδοτήσει και αποστείλει συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο στο γραφείο μας για το διοικητικό Εφετείο τον εκπροσωπούμε προφανώς εμείς και δεν χρειάζεται να κάνει οποιαδήποτε άλλη ενέργεια για το ΣτΕ αν δεν έχει ειδοποιηθεί με ατομικό μήνυμα από το γραφείο μας. 

  

Είναι λογικό και αυτονόητο ότι έγκυρη δίκη στο ΣτΕ μπορεί να διεξάγει μόνο ο δικηγόρος που έχει ήδη λάβει πληρεξούσιο από τον πελάτη του για το Δ. Εφετείο. 

  

Αντίθετα δεν μπορεί να διεξάγει δίκη στο ΣτΕ κανείς δικηγόρος εφόσον δεν έχει λάβει πληρεξούσιο από τον πελάτη του για το ΔΕφετείο. 

  

Δεν αρκεί δηλαδή η εντολή / απλή εξουσιοδότηση αλλά χρειάζεται πληρεξούσιο για να έχει συμμετάσχει εγκύρως στον α  βαθμό και να έχει εκδοθεί απόφαση για αυτόν από το Εφετείο για να προχωρήσει κανείς στο ΣτΕ ως β βαθμό. 

  

Αναγκαζόμαστε να σας αναφέρουμε τα αυτονόητα μεν αλλά προφανώς επειδή υπάρχει λόγος. 

  

Σημειωτέον ότι το σχετικό γκρουπ πελατών μας έχει ενημερωθεί ήδη και δικάζουμε στις 22.10.2020 στο ΣτΕ κατ’ έφεση. 

  

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος  

Η Λ Ι Α Σ  Δ.  Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ

Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ  παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/ου  Χαϊδελβέργης»

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΝέα δεδομένα για τις τράπεζες, με αιχμή το ζήτημα των "κόκκινων" δανείων, δρομολογεί η κρίση του κορονοϊού, βάζοντας...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.