Rbu και Εκλεγμένοι της ΔΗΣΥΕ : Στην Υγειά των Απολυμένων….

17-02-2020

Παρά το ότι αναμέναμε εδώ και δέκα ημέρες ανακοίνωση του ΣΕΤΑΠ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Υπ. Εργασίας σχετικά με την τύχη των απολυμένων και των προς τοποθέτηση συναδέλφων των RBU αλλά και για το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην τράπεζα και σημαντικά θέματα για όλους τους συναδέλφους, ανακοίνωση μέχρι σήμερα δεν υπήρξε.

Αντίθετα, είδαμε για άλλη μια φορά έντονη δραστηριότητα του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ, που μας ενημέρωνε για τις κοπές πίτας στις οποίες πήγαινε. Αποκορύφωμα βέβαια υπήρξε η εκδήλωση της κοπής πίτας του συλλόγου μας!

Φυσικά, το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων έχει συνειδητοποιήσει την Μόνιμη Απουσία της ΔΗΣΥΕ - με κυρίαρχη ευθύνη του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ - απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή επιθετικής πολιτικήςή ψυχολογικής βίας της Τράπεζας προς τους συναδέλφους μας στα Rbu.

Το σύνολο των συναδέλφων μας στα Rbu έχει βιώσει την Μόνιμη Απουσία της ΔΗΣΥΕ – με κυρίαρχη ευθύνη του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ – σε οποιαδήποτε μορφή συμπαράστασης στο πρόβλημά τους ή σε οποιαδήποτε μορφή κοινής δράσης μεταξύ των Συλλόγων ή σε οποιαδήποτε μορφή πρωτοβουλίας του ΣΕΤΑΠ για κοινή δράση μεταξύ των Συλλόγων.

Το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων έχει παρατηρήσει την Μόνιμη Παρουσία του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ σε τραπέζια με φαγητό και σε βραδιές κοπής πίτας.

 

Το βράδυ της κοπής πίτας του ΣΕΤΑΠ...

Την ημέρα της εκδήλωσης κοπής πίτας του ΣΕΤΑΠ στην Αθήνα (08/02/2020) κλήθηκαν στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας (κας Στρατινάκη Άννας) οι 24 απολυμένοι συνάδελφοί μας, παρουσία της νομικού συμβούλου και εκπροσώπου της ΟΤΟΕ. Κατά τη συνάντηση προέκυψε η οριστικοποίηση των απολύσεων, καθώς η Τράπεζα δηλώνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν παίρνει πίσω τις απολύσεις έδωσε ως μοναδικές επιλογές στους συναδέλφους ένα επιπλέον ποσό πέραν της αποζημίωσης απόλυσης ως οικειοθελή παροχή και μέχρι το ύψος της εθελουσίας ή τη μετάβαση τους στην Intrum για όσους αυτή συμφωνήσει αλλά χωρίς τους όρους της συμφωνίας της 25.7.2019.

Φυσικά, ο επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ενημερώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης (αν όχι νωρίτερα) τόσο για τη διαδικασία στο Υπουργείο όπως και για το αποτέλεσμα της διαδικασίας από τον εκπρόσωπο της ΟΤΟΕ, που παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του ΣΕΤΑΠ.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους συναδέλφους και όλους τους καλεσμένους στην εκδήλωση, έκοψε την πίτα σα να μην συμβαίνει τίποτα, κάνοντας δηλώσεις που δεν περιείχαν καμία αναφορά στις απολύσεις, που οριστικοποιήθηκαν πριν δυο ώρες!

Κατά τα μεσάνυχτα, δε, παρά το ότι γνώριζε τα τεκτενόμενα στο Υπουργείο - έριξε και ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΟΡΟ - με την πλειοψηφία των εκλεγμένων της ΔΗΣΥΕ να χειροκροτούν…

Και επομένως η Πρώτη Στροφή του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ήταν Πάνω στις Κόκκινες Γραμμές Που Είχε Θέσει… όπως έχει δηλώσει σε συνεδρίαση Διοικητικών ή και Γενικών Συμβουλίων του ΣΕΤΑΠ….


Η Δεύτερη Στροφή του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ήταν Που Θα Έκαιγε την Τράπεζα λόγω των κόκκινων γραμμών… όπως είχε δηλώσει σε συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ…


Η Τρίτη Στροφή του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ήταν ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ… ως επακόλουθο της πρώτης και της δεύτερης στροφής…


Τουλάχιστον την ΣΑΜΠΑΝΙΑ που άνοιξε ο εκλεγμένος Διοικητικός Σύμβουλος της ΔΗΣΥΕ την πλήρωσε ο ίδιος ο Διοικητικός Σύμβουλος – την πλήρωσε ο επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ - ή την πληρώσανε οι απολυμένοι συνάδελφοί μας με τις μηνιαίες εισφορές τους στο Σύλλογο ???....


Ήταν ένα ακόμα βράδυ διασκέδασης για τους εκλεγμένους της ΔΗΣΥΕ… στην Υγεία των Απολυμένων…
       

Κι ενώ η ΔΗΣΥΕ εξακολουθεί “να τυρβάζει περί άλλων” συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις κοπής πίτας και άλλες δραστηριότητες -σήμερα συνεδρίασαν ως Προεδρείο του ΣΕΤΑΠ (στο οποίο δεν κληθήκαμε) και αποφάσισαν την Παρασκευή 21.2.2020 να κόψουν πίτα στο Ηράκλειο Κρήτης και την ερχόμενη βδομάδα περιοδεία στον Έβρο!!!– εμείς ενημερωθήκαμε ότι σήμερα η τράπεζα έστειλε σε εναπομείναντες συναδέλφους σε αναγκαστική άδεια ΕΞΩΔΙΚΟ για να αποδεχτούν μέχρι την Πέμπτη 20.2.2020 την τοποθέτησή τους σε μακρινό νησιωτικό κατάστημα, άλλως την Παρασκευή 21.2.2020 θα προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας!


Για εμάς, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να τρέχει ο ΣΕΤΑΠ σε κοπές πίτας και περιοδείες στην επαρχία, όταν οι συνάδελφοι μας χρειάζονται στο κέντρο των εξελίξεων. Εξυπακούεται ότι ενημερώσαμε το ΔΣ, την ΟΤΟΕ και τους νομικούς συμβούλους για άμεση παρέμβαση, καθώς αποτελούν περιπτώσεις με μεγάλες οικογενειακές υποχρεώσεις και το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πολλές συμβάσεις δανεισμού στην
PDS και όχι μόνο… Το δράμα των RBU έχει απ΄ ότι φαίνεται συνέχεια ακόμα, αφού ακολουθούν και οι συνάδελφοι των οποίων λήγει η 6μηνη και 9μηνη σύμβαση δανεισμού και επέλεξαν να παραμείνουν στην τράπεζα…

 

Υ.Γ. Για τη διαδικασία στο Υπ. Εργασίας και το Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ θα αναφερθούμε εκτενώς σε επόμενη ανακοίνωσή μας.

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.