Ενημέρωση για τις μετατάξεις – Απαντήσεις σε ερωτήματα (6)

09-01-2020

Στα πλαίσια των ερωτημάτων που μας έχουν τεθεί από πλήθος συναδέλφων και της διαδικασίας των συναντήσεων που ακολουθείται στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα των εργαζομένων στα RBU, θα θέλαμε να πληροφορήσουμε για τα κάτωθι:

Όπως όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν και αποτελεί κοινό μυστικό όλων των παρατάξεων του Συλλόγου, συνεχίζονται οι προσπάθειες από την παράταξη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΑΚΕ για το ζήτημα της «μετάταξης» ή απορρόφησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα – για όσους προέρχονται από την πρώην ATEbank.

Σε πολιτικό επίπεδο και ως απόρροια της συνεχούς και διαχρονικής προσπάθειάς μας (που δεν σταμάτησε ποτέ από το 2012 παρόλες τις τρικλοποδιές και τις συκοφαντίες που έχουμε δεχτεί ως παράταξη) το ζήτημα έχει γνωστοποιηθεί εκ νέου τόσο στη νέα Κυβέρνηση όσο και στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών από αρχές φθινοπώρου. 


Περαιτέρω αρχές Δεκεμβρίου, και ήδη από την πρώτη τριμερή διαδικασία που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εργασίας –για το θέμα των εργαζομένων στα RBU- το ζήτημα της μετάταξης αναπτύχθηκε διεξοδικά στη Γ. Γραμματέα και στα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας φτάνοντας σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Μάρτυρες της συνεχούς προσπάθειάς μας αποτελούν οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας, που αναγνωρίζουν και μας αναφέρουν  ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις μεταξύ των εργαζόμενων των Rbu και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας κας Στρατινάκη Άννας στο πλαίσιο των συναντήσεων, που πραγματοποιούνται το τρέχον χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Εργασίας.

Οι παρεμβάσεις μας, συνάδελφοι, εντείνονται καθημερινά και για την όποια εξέλιξη θα σας έχουμε ενήμερους.


Υ.Γ. Θα θέλαμε, όμως, να απευθυνθούμε στην προεδρεύουσα παράταξη και ειδικότερα στον επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ και να ρωτήσουμε εάν έχει –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- συνειδητοποιήσει ότι θα έπρεπε να είχε διαφορετική στάση στο συγκεκριμένο θέμα...

εάν έχει –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- συνειδητοποιήσει και τι έχει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συναδέλφους  για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο θέμα αποσιωπήθηκε –διαχρονικά- τόσο από τον ίδιο όσο και από την παράταξη του…..

εάν έχει –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- συνειδητοποιήσει και τι έχει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συναδέλφους για το γεγονός ότι –όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει- δεν υλοποίησε την τελευταία απόφαση του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (01/2017) για διεκδίκηση της μετάταξης τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε νομικό επίπεδο…

εάν έχει –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- συνειδητοποιήσει και τι έχει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συναδέλφους  για την αδράνεια του και την αντίθεση του –με βάση μαρτυρίες συναδέλφων- στο συγκεκριμένο θέμα....

εάν έχει –ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- συνειδητοποιήσει και τι έχει να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συναδέλφους για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ έχουν ήδη κερδίσει το δικαίωμα στην μετάταξη ... (εκτός αν πιστεύει ο επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ πως είναι δίκαιο οι εργαζόμενοι της θυγατρικής της ATEbank να το έχουν ήδη κερδίσει και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ATEbank όχι)!

Αν πάλι πιστεύει πως δ​εν είναι δίκαιο, τι έχει κάνει ?... εκτός από το διατυμπανίζει για τον αριθμό των μελών που πρόκειται να χαθούν από τον Σύλλογο... 

Ας μας αναφέρει τι ενέργειες έχει πραγματοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα, για να τις μάθουμε και εμείς και όλοι οι συνάδελφοι, αντί να στέλνει sms ότι δήθεν «τρέχει για όλους και για όλα νυχθημερόν και είναι ο καλύτερος Πρόεδρος» !…

Εκτός κι αν εννοεί ενέργειες το περσινό φιάσκο της ανοργάνωτης και εσπευσμένης συνάντησης του συλλόγου με το Υπ. Δ. Ανασυγκρότησης δύο μέρες πριν την οργανωμένη συνάντηση που είχε προγραμματίσει η παράταξή μας! ….Συνάντηση που ενώ –αρχικά έλεγε ο Πρόεδρος- ότι θα ήταν παρών και εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ και ο Νομικός Σύμβουλός του ΣΕΤΑΠ τελικά ούτε εκπρόσωπος της ΟΤΟΕ ούτε ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΕΤΑΠ ήταν παρών!!!

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.