Εξελίξεις στα RBU: Η υπεύθυνη στάση όλων μας προϋπόθεση για ασφαλή λύση

12-09-2019

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους της πρώην Αγροτικής αλλά και το σύνολο των συναδέλφων στα RBU, ο ΣΕΤΑΠ, με απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη της ΔΗΣΥΕ και του Προέδρου, αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πιο συγκεκριμένα στο πλευρό τόσο των εργαζομένων που εργάζονται στα Rbu, όσο και των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Μεταξύ απραξίας και πολύ αργών αντανακλαστικών, οι αντιδράσεις της ΔΗΣΥΕ και επομένως –για όλους εμάς - και του Συλλόγου είναι καθυστερημένες, ελλιπείς και προβληματικές όταν οι καταιγιστικές εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Συνειδητή επιλογή «ποντίου Πιλάτου», σκοπιμότητες, αδυναμία ή ευθυνοφοβία… σε κάθε περίπτωση ανεπάρκεια ανταπόκρισης στις αγωνίες και τα ερωτήματα των συναδέλφων μας που αναζητούν τη βέλτιστη δυνατή λύση για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και την οικογενειακή τους ζωή.

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος λάμπει δια της αδράνειάς του, όπως έχει ήδη διαπιστώσει η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων, διαχειρίζεται το ΣΕΤΑΠ κυριολεκτικά σαν φέουδό του.

  • Αρνείται – γιατί άραγε; – να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, ένα επιτακτικό και διαρκές αίτημα της Συνεργασίας – ΔΑΚΕ από τις 31/8 προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας ενημερώνοντας υπεύθυνα τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα, μετά την επιστολή του Δ/ντος Συμβούλου αλλά και την πρόταση δανεισμού.

  • Αντί για έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί Προεδρεία – που μετέχει ο Πρόεδρος, η παράταξη της ΔΗΣΥΕ και ο εκλεγμένος με την ψήφους της ΔΗΣΥΕ συνάδελφος Χειμώνας Αντώνης - και επομένως ο Σύλλογος κρύβεται πίσω από γενικόλογες αποφάσεις του Προεδρείου χωρίς να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις στις κρίσιμες απορίες των συναδέλφων.

  • Εντύπωση προκαλεί πως ο Πρόεδρος απουσιάζει παντελώς από τη στήριξη των συναδέλφων, που ομολογουμένως βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη ψυχολογικά περίοδο με έντονα στοιχεία ανασφάλειας και επισφάλειας. Ποιες είναι οι ενέργειες και οι πρωτοβουλίες του Προέδρου για την μείωση της όποιας ανασφάλειας, που νιώθουν οι συνάδελφοι μας, όπως και για την αυξανόμενη πίεση που δέχονται από την Τράπεζα??... Εκτός και εάν ο Πρόεδρος πιστεύει πως δεν υπάρχει ανασφάλεια στον χώρο των Rbuή ότι δεν υπάρχει πίεση από την Τράπεζα…… Άλλωστε πότε είναι η τελευταία φορά που ήρθε σε επαφή με τους συναδέλφους μας από τα Rbu ??....Εαν θυμάται και ο ίδιος ας μας πει…..

  • Ο Πρόεδρος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον καθεστωτικό –πλέον- τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου με τον αποκλεισμό αφενός της Συνεργασίας – ΔΑΚΕ, της δεύτερης μεγαλύτερης παράταξης, από το Προεδρείο, και αφετέρου των τριών παρατάξεων (Συνεργασία – ΔΑΚΕ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΕΣΑΚ) από την αδιάλειπτη συμβολή τους στο Σύλλογο μέσω αποσπάσεων, τις οποίες ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΑ διέκοψε, αποδίδοντάς αυτές αποκλειστικά σε στελέχη της ΔΗΣΥΕ και στο «πρόθυμο» συνεργάτη του. Αλήθεια γιατί θέλει να χειριστεί μονοπαραταξιακά το ζήτημα των RBU; Πιστεύει δηλαδή ο Πρόεδρος ότι το θέμα των Rbu είναι μόνο θέμα της ΔΗΣΥΕ ??....Και οι συνάδελφοι που δεν ψήφισαν ΔΗΣΥΕ ?...και που δεν εμπιστεύονται την ΔΗΣΥΕ και τον επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ?....Άλλωστε και το 2012 και με το θέμα της ATEbankη ηγεσία του Συλλόγου στην ΔΗΣΥΕ δεν ανήκε ?.....

Περαιτέρω,

  • Χρησιμοποιεί, χωρίς εξουσιοδότηση από το Δ.Σ., τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου προκειμένου να «υπερασπιστεί» δικαστικά τις καταχρηστικές και αυθαίρετες πρακτικές του αναφορικά με το ζήτημα της σύνθεσης του Προεδρείου και της κατανομής των αποσπάσεων.

  • Χωρίς καμία λογοδοσία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, τις παροχές και τις παντός τύπου διευκολύνσεις του Συλλόγου για την προσωπική του προβολή και της παράταξής του.

Όμως η κρισιμότητα των καταστάσεων δεν μας αφήνει περιθώρια να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή με τα τελευταία (για τα οποία θα επανέλθουμε) πέρα από το φλέγον ζήτημα των RBU.

Οφείλουμε να εστιάσουμε στην γραπτή συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας και της ΟΤΟΕ και να διασφαλίσουμε το σήμερα και το αύριο των συναδέλφων όποια κι αν είναι η επιλογή τους.

Επιβάλλεται να συγκληθεί άμεσα το Δ.Σ. του ΣΕΤΑΠ με την παρουσία των νομικών μας συμβούλων, προκειμένου να δώσουμε πραγματικές λύσεις και απαντήσεις και όχι θεωρητικές ανακοινώσεις ή υπεκφυγές.

Απαιτείται να φανούμε χρήσιμοι στους εργαζόμενους, που εκπροσωπούμε, και να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην ευθύνη, που έχουμε αναλάβει.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και αστοχίες όταν διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον όλων των συναδέλφων μας… ...

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.