Λάμπει δια της απουσίας του ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Α.Π. Άμεση και επιτακτική ανάγκη η υιοθέτηση της πρότασης της Συνεργασίας – ΔΑΚΕ για κοινή σύσκεψη όλων των Συλλόγων υπό την Ο.Τ.Ο.Ε.

01-09-2019

Συμπληρώνονται σχεδόν 48 ώρες από την επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου προς τους 1.300 εργαζόμενους της RBU.

Σύλλογοι εξέδωσαν ανακοινώσεις και κίνησαν -ως όφειλαν- διαδικασίες για τη σύγκληση οργάνων, συνδικαλιστικές Παρατάξεις και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι με συναίσθηση ευθύνης τοποθετήθηκαν δημόσια και πρότειναν περαιτέρω ενέργειες σε συνεργασία με την Ο.Τ.Ο.Ε., συνάδελφοι των RBU«κατέθεσαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κραυγή αγωνίας τους και το φόβο τους για ενδεχόμενες δυσμενείς εξελίξεις, άλλοι συνάδελφοι εκτός RBU εξέφρασαν τους έντονους προβληματισμούς τους και την αλληλεγγύη τους, δημοσιογράφοι του τραπεζικού ρεπορτάζ δημοσιεύουν, γράφουν ή ρωτούν, όλοι μας μιλάμε για το περιεχόμενο της επιστολής αυτής, εκτός….. από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Τ.Α.Π. που δε φαίνεται να συναισθάνεται τη σοβαρότητα της εξέλιξης.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το ανθρώπινο δυναμικό της Τράπεζας, ο Σύλλογος μας δια του Προέδρου του καταγράφει μια ανεξήγητη απραξία… Αδιαφορία, αδυναμία ή τί άλλο ;

Και όταν μιλάμε για παρέμβαση του Συλλόγου δεν εννοούμε λαϊκισμούς, αφορισμούς, καταγγελίες ή κινδυνολογίες, κινήσεις πανικού ή εν θερμώ, αλλά ανάληψη όλων εκείνων των -κατ’ αρχήν- θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε αφενός να ερμηνευτούν νηφάλια τα απορρέοντα της επιστολής, και αφετέρου να εκπονηθεί και να συμφωνηθεί ένα Σχέδιο Δράσης για τη διαφύλαξη και διασφάλιση ισχύος της «γραπτής συμφωνίας ΟΤΟΕ-ΣΕΤΠ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε τον Πρόεδρο, έστω και τώρα, να υιοθετήσει άμεσα την πρόταση της Συνεργασίας – ΔΑΚΕ για κοινή σύσκεψη όλο των Συλλόγων της Πειραιώς υπό την αιγίδα και τη νομική καθοδήγηση της Ο.Τ.Ο.Ε. προκειμένου να αναλύσουμε τα νέα δεδομένα και ακολούθως να καθορίσουμε τη στάση και τη στρατηγική μας.

Η σοβαρότητα και ο επείγων χαρακτήρας των καταστάσεων δεν επιτρέπουν άλλη κωλυσιεργία και υπερφίαλους ισχυρισμούς. Η επαγγελματική σταδιοδρομία 1.300 συναδέλφων και η ζωή των οικογενειών τους δεν είναι βιντεοπαιχνίδι ούτε εικονική πραγματικότητα.

Σήμερα απ΄ ότι μάθαμε από ανάρτηση (!) του Προέδρου στο διαδίκτυο, γιατί δεν μπήκε στον κόπο ως όφειλε να ενημερώσει την παράταξή μας -δεύτερη στη σειρά- συγκάλεσε το πρωί προεδρείο. Παρόλο που το προεδρείο δεν είναι όργανο για λήψη αποφάσεων, ειδικά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, αλλά το ΔΣ, αναμένουμε ενημέρωση για το τι συζητήθηκε και ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του συλλόγου.

 


Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ δεν συμμετέχει στο Προεδρείο μετά το ΜΗ σεβασμό από τη ΔΗΣΥΕ των αποφάσεων της Διοίκησης της παράταξης για τον τρόπο εκπροσώπησή της και τη διαγραφή Α. Χειμώνα.


Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.