Η θέση μας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ για τις εξελίξεις στα RBU της Τράπεζας Πειραιώς

06-06-2019

Αναφορικά με τη σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ο.Τ.Ο.Ε. ενημερώνουμε τους συναδέλφους:

Σήμερα συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. με θέμα τις εξελίξεις στην Τράπεζα Πειραιώς. Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας εξέθεσαν αναλυτικά το όλο ζήτημα με τα RBUαπό το πώς ξεκίνησε και ποιες εξελίξεις υπάρχουν μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στη δέσμευση της Τράπεζας ότι:

  • Δεν θα υπάρξουν απολύσεις.
  • Δεν θα υπάρξει αυτοδίκαιη μεταφορά προσωπικού στο νέο εταιρικό σχήμα.
  • Η οποιαδήποτε μεταφορά προσωπικού θα γίνει μόνον σε εθελοντική βάση και μόνον για τους συναδέλφους που το επιθυμούν.
  • Θα διασφαλιστούν για όλους τους συναδέλφους τα εργασιακά τους δικαιώματα και θα τηρηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ο.Τ.Ο.Ε. δεσμεύθηκε ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό και από κοινού με τους Συλλόγους των εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ανωτέρω δεσμεύσεις της Τράπεζας. Οι κοινές και συντονισμένες προσπάθειες των Συλλόγων και της Ο.Τ.Ο.Ε. θα περιλαμβάνουν και απεργιακές κινητοποιήσεις, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο από τις εξελίξεις, τις οποίες παρακολουθούμε στενά παραμένοντας σε επαγρύπνηση. Αναλόγως με τις εξελίξεις λαμβάνουμε και τις αποφάσεις μας.

Κατόπιν επίμονου αιτήματός μας να αποτυπωθούν εγγράφως οι ανωτέρω δεσμεύσεις της Τράπεζας, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ο.Τ.Ο.Ε. υιοθέτησε, τελικώς, ανεπιφύλακτα τη θέση μας και δεσμεύθηκε ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Το αίτημα αυτό είναι και αίτημα των συλλόγων ΣΕΤΑΠ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ, ΣΕΥΤΠΕ, όπως αποτυπώθηκε στην από 04/06/2019 κοινή ανακοίνωσή τους και στην από 05/06/2019 κοινή επιστολή τους προς την Ο.Τ.Ο.Ε. Στις θέσεις αυτές εμείς επιμένουμε.

Ως εκ τούτου, ενεργήσαμε απολύτως ευθυγραμμισμένα προς τις έως τώρα κοινές μας αποφάσεις και θέσεις και ουδόλως παρεκκλίναμε της κοινής μας πορείας και των κοινών μας στόχων.

Όπως κάναμε μέχρι σήμερα, έτσι και θα συνεχίσουμε: ενωμένοι τα συνδικαλιστικά όργανα και οι εργαζόμενοι, αποφασισμένοι και έχοντας ως μοναδική μας μέριμνα τη διασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας. Εμείς επιμένουμε: η ισχύς εν τη ενώσει.

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.