24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ τη Δευτέρα 03.06.2019 στο RBU και υπηρεσίες SUPPORT… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…

02-06-2019

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31.05.2019 η 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που είχε προκηρυχθεί από το Σύνολο σχεδόν των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ και ΕΤΒΑ) τόσο στις Κεντρικές Διευθύνσεις όσο και στο Δίκτυο Καταστημάτων…

Η απεργία χαρακτηρίστηκε από τον μεγάλο παλμό λόγω της συμμετοχής των συναδέλφων ενώ έχει καταφέρει να ενώσει τους εργαζομένους – ανεξαρτήτως Συλλόγου – που βιώνουν τις πολιτικές και τις τακτικές της Τράπεζας που θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά μας δικαιώματα στην τράπεζα…

Η ημέρα της απεργίας ξεκίνησε με την επιλογή της περιφρούρησης σε επιλεγμένες διευθύνσεις των Τραπεζών τόσο στην Αθήνα όσο και σε μεγάλες πόλεις της επαρχίας και συνεχίστηκε με μία υπέροχη συγκέντρωση των συναδέλφων στις 11 έξω από το Κεντρικό κτίριο της Διοίκησης (Αμερικής 4) που συνοδεύτηκε με αποκλεισμό του δρόμου.

Το ΚΥΡΙΑΡΧΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ μήνυμα των συναδέλφων που δονούσε την ατμόσφαιρα ήταν ένα, το εξής :

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΗΛΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ

Στα πλαίσια της μεγάλης συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των πέντε (5) επιχειρησιακών σωματείων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς  (ΣΕΤΑΠ, ΣΕΥΤΠΕ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ και ΕΤΒΑ) με τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της Διοίκησης κ. Κεσσόγλου.

Οι εκπρόσωποι των πέντε (5) επιχειρησιακών σωματείων μεταφέρανε το κοινό πλαίσιο των αιτημάτων μας: ​​ 

  • Καμία Απόλυση,
  • Καμία Απόσχιση Προσωπικού,
  • Καμία Μεταφορά Προσωπικού σε Οποιοδήποτε ΄Αλλο Εταιρικό Σχήμα,
  • Καμία Απώλεια της Τραπεζοϋπαλληλικής Ιδιότητας,
  • Τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων, των Κανονισμών Εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ζητώντας την επίσημη γραπτή δέσμευση της Διοίκησης, ενώ ο εκπρόσωπος της Διοίκησης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το συγκεκριμένο πλαίσιο, προκειμένου να ​​ υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από πλευράς Διοίκησης.

Όμως, Συνάδελφοι,

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Κεσόγλου ανέφερε ότι :

«κατανοητό ότι είναι μεγάλη αλλαγή και λογικό είναι να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμοί…».

Επίσης, η Τράπεζα, παρά τη δέσμευσή της απέναντι στην ΟΤΟΕ για εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων σε όποιο νέο σχήμα, εμμένει στη θέση της, όπως έχει αποτυπωθεί στο Δελτίο Τύπου της 30.05.2019 – και ειδικότερα στο Νο 3 σημείο - που αναφέρει ότι : «Ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν σε όποιο μελλοντικό σχήμα υπάρξει, εκτός εάν οι ίδιοι δεν το επιθυμούν».

Εμείς, όμως ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΑΚΕ ήρθαμε σε επαφή με νομικούς και μας ανέφεραν ότι το σημείο 3 ερμηνεύεται ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στο όποιο μελλοντικό σχήμα. Η μνεία «εκτός εάν ο εργαζόμενος δεν το επιθυμεί» δημιουργεί ζητήματα όπως ότι θα το δηλώσει εκ των υστέρων, που θα το δηλώσει και με ποιο τρόπο καθώς δεν υπάρχει προβλεπόμενη διαδικασία…

Ως απόρροια της συνάντησης με τον εκπρόσωπο της Διοίκησης και ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΑΚΕ κρίναμε αναγκαία τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, όπως επίσης και την άμεση διαβίβαση των αιτημάτων μας προς τα πολιτικά κόμματα και την Κυβέρνηση για να λάβουν γνώση, να εκφέρουν άποψη και να κάνουν τις παρεμβάσεις τους.

Οι ανωτέρω θέσεις της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΑΚΕ τέθηκαν και στην Έκτακτη Σύσκεψητου ΣΕΤΑΠ της 31/05/2019 παρουσία εκπροσώπων Παρατάξεων, εκπροσώπων Συλλόγων όσο και παρουσία συναδέλφων.

Η ανωτέρω θέση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΑΚΕ εκφράστηκε σε έντονο τόνο τόσο στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ το Σάββατο 01/06 όσο και την Κυριακή 02/06.


Αποτέλεσμα της ανωτέρω θέσης της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΑΚΕ όσο και των θέσεων των άλλων παρατάξεων ήταν η λήψη (κατά πλειοψηφία) της κάτωθι απόφασης του ΣΕΤΑΠ για συνέχιση του αγώνα με:

24ωρη απεργία στο RBU και υπηρεσίες SUPPORT τη Δευτέρα 3/6/2019
• Συναντήσεις με κόμματα
• Κοινή συνεδρίαση ΟΤΟΕ και συλλόγων
• Διαρκής συνεδρίαση του ΔΣ προκειμένου να εκτιμήσουμε την κατάσταση

Συνάδελφοι,

Ας σκεφτεί ο καθένας και ας ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ μετέχοντας στο ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΣ

Άλλωστε η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων 1ου Τριμήνου 2019 του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2019, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χ.Α, περιφρουρώντας τα αποτελέσματά της…

ΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ…  
Ο χρόνος είναι ΤΩΡΑ...

Και είναι τώρα γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να προχωρά επιχειρηματική επιλογή με «άγνωστο «χ» τους εργαζόμενους. Άρα, μέχρι να ανακοινωθεί αυτή πρέπει να αγωνιστούμε για να πετύχουμε τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας στα RBU στην Τράπεζα. Φυσικά, δεν μπορούμε να μπούμε σε πεδία ατομικών και εθελοντικών συμμετοχών σε νέες εταιρείες. Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε τα συλλογικά δικαιώματα και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην Τράπεζα.

Ο αγώνας μας είναι έντιμος, ηθικός και ιερός. Αφορά τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η Διοίκηση και να κάνει το βήμα των γραπτών δεσμεύσεων, για να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους και στην Τράπεζα. Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται αυτό, εάν όλοι – εμείς και η Τράπεζα – λέμε το ίδιο και το εννοούμε. Αυτό αναδείξαμε στη συνάντηση της Παρασκευής. Αυτό ζητάμε και αυτή τη στιγμή.

Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να ικανοποιήσει το κοινό αίτημα όλων των συλλόγων, όλων των συναδέλφων και να ανακουφίσει την αγωνία και την απόγνωση του προσωπικού.

 

 

Υ.Γ. Η απόφαση του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ λήφθηκε κατά πλειοψηφία από όλες τις παρατάξεις (εκτός της ΔΗΣΥΕ). Ας μας πει η ΔΗΣΥΕ πως αντιπαρέρχεται το ζήτημα που δημιουργεί το σημείο 3 του δελτίου τύπου…

Επίσης η ΔΗΣΥΕ πρότεινε "Το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ να αποφασίσει Πανελλαδική απεργία, η οποία θα ενεργοποιηθεί άμεσα, εάν η Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς προχωρήσει σε αναγγελία αποφάσεων ή ενεργειών που επιρεάζουν τα εργασιακά μας δικαιώματα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους Εργαζομένων...".

Δηλαδή πρώτα θα γίνει το συμβάν και μετά θα απεργήσουμε; Κι αυτό η ΔΗΣΥΕ το ονομάζει αίσθημα ευθύνης και δυναμισμό;;;

 

 

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.