Η θέση μας για το φλέγον ζήτημα των μετατάξεων: «Όταν θέλουμε μπορούμε, όταν μπορούμε οφείλουμε…»

23-03-2018

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ζούμε άλλο ένα επεισόδιο αγωνίας των συναδέλφων επιτυχόντων με διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στην ΑΤΕ, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει προγενέστερες αποτυχημένες (μέχρι και σε στάδιο εφετείου) δικαστικές προσφυγές εξωτερικών δικηγορικών γραφείων για τις προσδοκώμενες μετατάξεις.

Η παράταξή μας έχει από το 2012 μέχρι σήμερα ξεκάθαρη και ΣΤΑΘΕΡΗ θέση ΥΠΕΡ της στήριξης του συγκεκριμένου, μαζικού, αιτήματος των συναδέλφων και έχουμε ήδη διαμορφώσει σχέδιο τροπολογίας, με σκοπό να επαναφέρουμε το θέμα αυτό στην πραγματική του διάσταση, δηλαδή στην κεντρική πολιτική σκηνή, εκ νέου τη φετινή χρονιά, κατά την οποία μπαίνουμε σε προεκλογική τροχιά και όλα τα κοινωνικά αιτήματα θα εξετασθούν σοβαρά με πολιτικά και οικονομικά κριτήρια.

Περαιτέρω, τον τελευταίο μήνα διάχυτη είναι η πληροφόρηση στον Τύπο, που φέρει την Κομισιόν να έχει δώσει το πράσινο φως για την δημιουργία εθνικών bad bank στα πλαίσια της προσπάθειας για ταχύτερη μείωση των «κόκκινων» δανείων. Η προοπτική ανοίγει παράθυρο να συμπληρωθεί το σχέδιο της εν λόγω τροπολογίας, καθιστώντας εφικτή τη στελέχωση της ελληνικής bad bank από ΑΣΕΠίτες της ΑΤΕ.

Βέβαια, για τη δικαστική οδό είναι γνωστό ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Στο παρελθόν οι νομικοί, με τους οποίους εξετάσαμε σχολαστικά το θέμα, ήταν αρνητικοί. Πιθανόν, μετά την εξέλιξη που είχε το θέμα των επιλαχόντων του ΑΣΕΠ 1998 και την γραπτή απάντηση του ΑΣΕΠ, ή/και άλλα πρόσφατα νομικά δεδομένα, να υπάρχουν ορισμένες πιθανότητες. Ως παράταξη είναι κάτι που το ψάχνουμε (αντίθετα από τις άλλες παρατάξεις που το απορρίπτουν), καθώς όλα τα θέματα τα αντιμετωπίζουμε με απόλυτη υπευθυνότητα, προκειμένου να μην χαθεί κανένα δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα είμαστε παρόντες στην όποια νομική ενέργεια κάνουν οι συνάδελφοι και θα βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητηθεί, προκειμένου να ενισχύσουμε την προσπάθειά τους.

Αν και κατά το παρελθόν οι παρατάξεις ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΣΑΚ ήταν αυτές που δεν στήριζαν το αίτημα, σήμερα έρχεται και η ΔΗΣΥΕ να συμπαραταχθεί μαζί τους, παρακάμπτοντας απόφαση του ΔΣ του 01/2017, βάσει της οποίας δεσμευτήκαμε για συνεχή συνδικαλιστικό αγώνα, ακόμα και για δικαστική διεκδίκηση του δικαιώματος όσων συναδέλφων ακόμα το επιθυμούν.

Με ποια λογική διατείνονται κάποιοι ότι επειδή δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμία πολιτική βούληση, δεν θα υπάρχει ούτε αύριο;

Πόσο ηθικό και συναδελφικό μπορεί να είναι να χορταίνεις τον κόσμο με παχιά και μεγάλα λόγια και στην πράξη να αφήνεις να χάνεται πολύτιμος χρόνος, ενώ δεν περνά μέρα που να μην δημοσιεύονται ρουσφετολογικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες δίνουν το δικαίωμα μετάταξης και στον τελευταίο αναξιοπαθούντα;

Είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε κάθε δικαίωμα που χάθηκε με τη διάλυση της ΑΤΕ, με κάθε τίμημα και με αγώνα μέχρις εσχάτων.

Αναμένουμε λοιπόν τόσο ο Σύλλογος συνολικά όσο και οι παρατάξεις μεμονωμένα να αλλάξουν στάση, ασκώντας τη μέγιστη δυνατή πίεση αδιακρίτως σε όλα τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα, ώστε να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας, τους οποίους έχουμε χρέος να υπηρετήσουμε. Διότι είναι η υπέρτατη έκφραση συνδικαλιστικής συνέπειας η καθολική υποστήριξη των συμφερόντων μας, χωρίς ιδιοτέλεια, όπως έχει αποδείξει ιστορικά η παράταξή μας, πράγμα το οποίο θα επαναλάβουμε και τώρα.

Σε όσους βλέπουν γύρω τους χαμένα όνειρα, διαψεύσεις προσδοκιών και ματαιώσεις, εμείς ανταπαντάμε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι εκείνος που δεν δόθηκε…

 

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΠροσφορές για πώληση ακινήτων αξίας €1 δισ. παίρνει η Πειραιώς     Σε φάση ωρίμανσης εισέρχεται σήμερα το μεγαλύτερο εγχείρημα πώλησης ακινήτων, που έχει...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.