ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΗΘΗ ΟΙ ΑΗΘΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. «Έξεστι Κλαζομενίοις Ασχημονείν»

06-02-2017

Είναι η παροιμιώδης έκφραση, για τη δημόσια διαπόμπευση αυτών που σύνηθες γνώρισμά τους είναι το να ασχημονούν, να είναι απρεπείς, να συκοφαντούν, να ψεύδονται, να καταφεύγουν χωρίς αιδώ σε αήθεις επιθέσεις...

Δείγμα τέτοιας άθλιας συμπεριφοράς αποτελούν οι τελευταίες ανακοινώσεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (νέα συνδικαλιστικά ήθη, αποφάσεις του ΔΣ 26/1), στις οποίες η γνωστή παράταξη χρησιμοποιεί το εύηχο κομμάτι των οικονομικών για να κάνει αήθη επίθεση κυρίως στη ΔΑΚΕ και σε μέλος της παράταξής μας, αλλά και στον Πρόεδρο του συλλόγου και στη ΔΗΣΥΕ, αποδεικνύοντας τον πανικό που τους έχει πιάσει, γιατί βλέπουν την απήχηση που έχει η παράταξή μας αλλά και το νέο Προεδρείο στους συναδέλφους για το νέο ξεκίνημα του συλλόγου και τις προσπάθειές του.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ένα είναι βέβαιο: ότι όλοι μας θα θυμόμαστε τη συνδικαλιστική διαδρομή της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη συμπεριφορά των τακτικισμών, της ασύστολης παραπληροφόρησης, του γκεμπελισμού.

ΨΕΜΑ 1ο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Ισχυρίζονται ψευδώς στις ανακοινώσεις τους ότι «η πρώτη απόφαση του νέου ΔΣ για τα οικονομικά δεν είχε στόχο τη μείωση των εξόδων αλλά την αύξησή τους και την αύξηση των οδοιπορικών της Γ. Γραμματέως με πρόταση της ΔΑΚΕ».

Η αλήθεια: Πρωταρχικό καθήκον της ΔΑΚΕ τα οικονομικά του Συλλόγου

Το θέμα των οικονομικών του συλλόγου τέθηκε από τον οικονομικό γραμματέα και μέλος της παράταξής μας Α. Χειμώνα άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, πολύ έγκαιρα ως όφειλε, με γραπτή εισήγηση στο Προεδρείο του Οκτωβρίου του 2016, για να μπει ως θέμα στο τότε ΔΣ, αλλά όλες οι παρατάξεις ζήτησαν αναβολή, όπως και στις επόμενες συνεδριάσεις του προεδρείου, με αποτέλεσμα να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ της 6/12/2016!

Η παράταξή μας για το θέμα αυτό επιδίωξε στο ΔΣ συνεννόηση και ομόφωνη λογική απόφαση, όπως είχε κάνει κατά την προηγούμενη ισχύουσα απόφαση τον Φεβρουάριο του 2003 ο τότε οικ. Γραμματέας και μέλος της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σ. Πασσάς στο διαπαραταξιακό Προεδρείο και ΔΣ, όπου ζήτησε και έλαβε ομόφωνη απόφαση. Το ίδιο λοιπόν πράξαμε και εμείς!

ΨΕΜΑ 2ο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Στο παρελθόν ο Σύλλογος πλήρωσε μέχρι 20.000€ για έναν αποσπασμένο από την επαρχία λόγω ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ.

Η αλήθεια: Έργο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ τα οδοιπορικά των 20.000€

Με βάση την απόφαση του 2003, που ίσχυε κατόπιν εισήγησης της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ από τον Ιανουάριο του 2003 μέχρι τον Αύγουστο του 2014! (όταν μεταβλήθηκαν τα οδοιπορικά υπό την προεδρία της με την πλειοψηφία που είχε), καλύπτονταν, με το κόστος μετακίνησης εκείνης της εποχής, για τους μετακινούμενους στα ΔΣ διοικητικούς και περιφερειακούς συμβούλους της επαρχίας αεροπορικά εισιτήρια χωρίς πλαφόν ή 0,25€/χλμ για αυτοκίνητο, 60€ ανά διανυκτέρευση, 30€ ημερησίως για διατροφή, ποσό έως 48€ για 4 μεταβάσεις προς και από το αεροδρόμιο, ΟΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, και εναλλακτικά για τη διαμονή των αποσπασμένων από την επαρχία διοικητικών συμβούλων το κόστος ενοικίασης σπιτιού με τα έξοδά του.

Η απάντησή τους, όταν το υπενθυμίσαμε στους παραλογισμούς, που διατύπωσαν στο συμβούλιο, ήταν ότι «τότε ήταν άλλες εποχές, ο σύλλογος είχε 5500 μέλη», λες και ο ορθολογισμός των δαπανών ή η σπατάλη, για την οποία δήθεν κόπτονται, εξαρτάται από το πόσα μέλη έχει ένας σύλλογος και πόσες εισφορές εισπράττει!

ΨΕΜΑ 3ο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

«Η εισήγηση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για μείωση της εισφοράς των μελών οδήγησε σε ομόφωνη απόφαση στο ΔΣ 6/12».

Η αλήθεια: Πρόταση της ΔΑΚΕ η μείωση της εισφοράς των μελών!, η προσπάθεια αύξησης των εσόδων!, και γενικότερα ο εξορθολογισμός των οικονομικών!

Η παραπάνω αναφερόμενη εισήγηση της ΔΑΚΕ τον Οκτώβριο του 2016 ήταν αυτή που έθεσε για πρώτη φορά στο νέο ΔΣ τη μείωση της εισφοράς των μελών, καθώς και την από δω και πέρα ενημέρωση του συμβουλίου για τα οικονομικά κάθε δύο μήνες σύμφωνα με το Καταστατικό, και είναι αυτή που ψηφίστηκε ομόφωνα (κατ΄αυτό το σκέλος) στο ΔΣ της 6ης/12.

Η προηγούμενη μείωση της εισφοράς από 1,25% σε 0,75% από 01/09/2014 έγινε με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου. Ενώ, ενημέρωση του συμβουλίου διμηνιαίως για τα οικονομικά δεν έγινε ποτέ από την «ανιδιοτελή» ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που είχε την ευθύνη των οικονομικών τα 3 προηγούμενα χρόνια, παρόλο που το ζητούσαμε ως παράταξη πολλές φορές στα ΔΣ, αφενός γιατί το προβλέπει το Καταστατικό, αφετέρου γιατί οι δύο παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΕ δεν συμμετείχαμε στο Προεδρείο και δεν είχαμε καμία γνώση των εξόδων.

Επιμέρους, η εισήγηση - πρότασή μας συμπεριλάμβανε:

Για τη μείωση της συνδρομής των μελών του συλλόγου, την  ΑΜΕΣΗ μείωση της εισφοράς στο απεργιακό ταμείο κατά 0,10% (από 0,25% σε 0,15%) σε πρώτη φάση και επανεξέταση του θέματος μετά τον έλεγχο των αποθεματικών του απεργιακού ταμείου. Στο, δε, ΔΣ της 6ης/12 προτάθηκε μεγαλύτερη μείωση συνδρομής στο απεργιακό ταμείο κατά 0,20% με βάση τα οικονομικά στοιχεία που κατατέθηκαν. 

Προτάσεις προσπάθειας αύξησης εσόδων του συλλόγου μέσω είσπραξης κάποιου μικρού ποσού είτε ως ενοίκιο από το ΠΟΚΕΑΤΕΠ για το ακίνητο της Κάνιγγος που χρησιμοποιεί άνευ ενοικίου, είτε μέσω είσπραξης αντιτίμου από άλλους συλλόγους για την κατά περίπτωση χρήση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΣΕΤΑΠ για συνεδριάσεις και εκδηλώσεις τους, όπως ήδη έγινε για πρώτη φορά προ ημερών.

Μεταβολή στα οδοιπορικά (ΟΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ) των μετακινούμενων και αποσπασμένων συμβούλων της επαρχίας ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη των σχετικών εξόδων, όπου συμπεριλαμβάνονταν: δεδομένης της υφιστάμενης οικονομικής δυσχέρειας η προκαταβολή των εξόδων στους μετακινούμενους συμβούλους για τα ΔΣ που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα κάλυψής τους, η μείωση του κόστους διαμονής σε ξενοδοχείο από 55€ σε 50€/διανυκτέρευση με τη χρήση λίστας πλήθους συμβεβλημένων ξενοδοχείων που φρόντισε και συνέταξε η παράταξή μας, η διατήρηση του πλαφόν των αεροπορικών εισιτηρίων έως 120€ πήγαινε έλα, κόστος διατροφής όπως καλύπτει σήμερα η Τράπεζα αλλά και προέβλεπε η προγενέστερη εισήγηση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ το 2003. Τέλος, δεδομένων των ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ πλαφόν σε συμπιεσμένα κόστη στη μετακίνηση-στη διαμονή-στη διατροφή, προτάθηκε η κατάργηση του επιπλέον συνολικού μηνιαίου πλαφόν των 800€ που μόνο αποτέλεσμα θα είχε τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης. Τούτο το τελευταίο αποτελεί, κατά τα φαινόμενα, βασικό στόχο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ!

ΨΕΜΑ 4ο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δήθεν, «από τα πρώτα πράγματα που απασχόλησε τη ΔΑΚΕ ήταν η αύξηση των εσόδων του συλλόγου, για να πληρώνονται τα οδοιπορικά της Γ. Γραμματέως» και για το λόγο αυτό πρότεινε να ζητηθεί ενοίκιο από το ΠΟΚΕΑΤΕΠ για το ακίνητο της Κάνιγγος!

Γκεμπελική στρέβλωση.

Η αλήθεια: Καθήκον της ΔΑΚΕ η άντληση εσόδων υπέρ Συλλόγου!

Η διερεύνηση κάθε δυνατότητας αύξησης των εσόδων, όπως η καταβολή ενοικίου από το ΠΟΚΕΑΤΕΠ, για την άνευ ενοικίου μέχρι σήμερα χρήση του ακινήτου της Κάνιγγος, δεν είναι στις υποχρεώσεις μας;

Η επίσης πρότασή μας για την κατά περίπτωση διάθεση της αίθουσας συνεδριάσεων του ΣΕΤΑΠ σε άλλους συλλόγους έναντι τιμήματος, πράγμα που έγινε ήδη μία φορά, δεν είναι στην ίδια κατεύθυνση; Γιατί αυτά τα αποσιωπούν;;

Προς τι η προσωπική επίθεση εναντίον της Γ. Γραμματέως, όταν η ίδια, ήδη, πέτυχε έκπτωση 50%! στο ποσό των 2420€ που όφειλε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από υπέρβαση της απόφασης του ΔΣ στο ξενοδοχείο για το πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών; Γιατί ποιούν την νήσαν;;;

Η πρόταση για τα οδοιπορικά των αποσπασμένων συμβούλων που εν τέλει υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ, λευκό ΕΣΑΚ) μετά από πρόταση της ΔΗΣΥΕ, και συμπεριλαμβάνει: «μείωση του κόστους διανυκτέρευσης+διατροφής στα 45€ ημερησίως (720€ μηνιαίως/16 ημέρες) από 70€ ημερησίως που ίσχυε και ισχύει για τους μετακινούμενους για τα ΔΣ μη αποσπασμένους συμβούλους, μείωση του κόστους για τις μετακινήσεις από/προς αεροδρόμιο μέσω ετήσιας κάρτας διαδρομών, διατήρηση του πλαφόν στα αεροπορικά», αποτελεί μία πρόταση με πολύ συμπιεσμένα κόστη που θα δίνει όμως τη δυνατότητα στους συμβούλους από την επαρχία να ασκούν τα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα και κυρίως στους συμβούλους με θέσεις μεγάλης ευθύνης για τη λειτουργία και το έργο του συλλόγου. Γιατί το κρύβουν;

ΨΕΜΑ 5ο της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δήθεν «για να πετύχουν την αύξηση των οδοιπορικών εξόδων, οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ εκβίασαν τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και την ΕΣΑΚ με τις αποσπάσεις»!!!

ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ψευδόμενοι!!! Ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν είναι δυνατόν να έχει αναλυθεί λεπτομερώς το οικονομικό πρόβλημα που δημιούργησε η τελευταία απόφαση (2014-2016) της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τα οδοιπορικά στους συναδέλφους από την επαρχία, που είναι αποσπασμένοι ή επρόκειτο να αποσπαστούν στα γραφεία του συλλόγου, και εκείνοι να κωφεύουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα!

Έχουμε αποδείξει ήδη ότι το ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλαφόν των 800€ μηνιαίως (4*120€ αεροπορικά και 20 € ημερησίως για ξενοδοχείο+διατροφή!)  στα οδοιπορικά έξοδα, που αποφάσισε η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με την πλειοψηφία που είχε στο ΔΣ την προηγούμενη τριετία, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ από τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. Διότι ΟΛΑ τα έξοδα είναι ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ, ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ, και έχουν ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ πλαφόν σε ποσά μέγιστης συμπίεσης δαπανών στη διαμονή-στη διατροφή-στα εισιτήρια.

Δεν είναι δυνατόν ΝΑ ΣΤΕΡΟΥΝ στον οποιοδήποτε συνάδελφο από την επαρχία, που αποφάσισε να ασχοληθεί με το συνδικαλισμό και να βάλει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική και οικογενειακή του ζωή για να προσφέρει στους συναδέλφους, τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να εκλέγεται, να συμμετέχει στο Προεδρείο και να ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα στα γραφεία του Συλλόγου.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πολύ καλά ότι η επιβολή μηνιαίου πλαφόν στο ποσό, που η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επέβαλλε, αποκλείει αυτόματα τους συναδέλφους απομακρυσμένων περιοχών πχ Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου, νότιας Πελοποννήσου, Κρήτης, διότι θα πρέπει να καταβάλλουν μέρος του μισθού τους για τα έξοδα, πράγμα που κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να το κάνει!

Έφτασαν, δε, στο παραλήρημά τους να ισχυρίζονται: ότι «το ποσό των 800€ αποτελεί μισθό»!, ενώ αποτελεί κάλυψη πραγματικών εξόδων κατόπιν αποδείξεων.

Ότι «δεν μπορεί ο συνάδελφος από την επαρχία, να δηλώνει εφ΄ όρου ζωής έδρα την επαρχία και να πληρώνει έξοδα ο ΣΕΤΑΠ, γιατί αφού ασχολείται με το συνδικαλισμό απαιτείται έδρα κατοικίας στην Αθήνα»!, δηλαδή κατ΄ αυτούς ο συνάδελφος από την επαρχία θα πρέπει να μετακινηθεί με την οικογένειά του στην Αθήνα για όσα χρόνια θα είναι εκλεγμένος και μετά να επιστρέψει στο σπίτι του στην επαρχία!

Ότι «ο συνδικαλισμός είναι αυτοθυσία», όταν αυτοθυσία αποτελεί η προσφορά του προσωπικού χρόνου και ψυχικών αποθεμάτων για την ενασχόληση με τα κοινά προβλήματα, όχι όμως ο μισθός, γιατί αυτός είναι απαραίτητος για την επιβίωση του συνδικαλιστή και της οικογένειάς του και κανένας δεν μπορεί και δεν έχει το δικαίωμα να τον στερεί από την οικογένειά του.

 

Συνάδελφοι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ,

που αναρωτηθήκατε «Αν αύριο είναι αποσπασμένοι δύο, τρεις συνάδελφοι από την επαρχία, θα καλύψει ο σύλλογος τα οδοιπορικά;», να σας ρωτήσουμε εμείς: Εσείς θέλετε να είστε όλοι οι εκλεγμένοι από την Αθήνα, ενώ τα μισά μέλη του συλλόγου εργάζονται στην επαρχία, να πληρώνουν εισφορές και να μην έχουν το δικαίωμα να συνδικαλίζονται με ενεργό δράση στα γραφεία του συλλόγου, για να έχετε αποθεματικά να τα σπαταλάτε;

Ακούστηκε τέλος, ακόμα, και η ακραία άποψη από σύμβουλο στο ΔΣ «να μην παίρνει ο αποσπασμένος από την επαρχία έξοδα διατροφής για την παραμονή του στην Αθήνα», ενώ ο ίδιος όταν πάει περιοδεία στην επαρχία θα τα παίρνει!

Και φυσικά όλα τα παραπάνω δεν έγιναν για οικονομία του συλλόγου,

αλλά με μόνο σκοπό τον αποκλεισμό των συναδέλφων της επαρχίας, για να πετύχετε έναν σύλλογο αθηνοκεντρικό, περιορισμένο, απόλυτα ελεγχόμενο και προσανατολισμένο στους στόχους σας, πράγμα που προσπαθήσατε να πετύχετε διακαώς με κάθε τρόπο επί τρία χρόνια, διοικώντας τον σύλλογο πλήρως αντιδημοκρατικά.

Σε όλη την προηγούμενη τριετία καταφύγατε σε σπατάλες, δεν εφαρμόσατε ακόμα και αποφάσεις ΔΣ, για να εξυπηρετήσετε ενδεχομένως κομματικούς, παραταξιακούς, ή προσωπικούς φίλους.

Διοργανώνατε εκδρομές και επιδοτούσατε, εκτός από τα μέλη, και τρίτους – μη μέλη του συλλόγου ως συνοδούς!

Φέρατε προσφορά πρακτορείου για εκδρομή με κόστος 120€/άτομο, όταν η ΔΑΚΕ σας έφερε προσφορά για την ίδια εκδρομή 80€/άτομο με αναβάθμιση ξενοδοχείου 4* αντί 3* της δικής σας προσφοράς. Δηλαδή προσφορά με 40€/άτομο λιγότερο, που αν υπήρξαν 50 συμμετέχοντες, κέρδισε ο σύλλογος 2000€.

Στο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών, δώσατε εντολή στο ξενοδοχείο, κατά παράβαση της απόφασης του ΔΣ, να δοθούν με κάλυψη του συλλόγου επιπλέον δωμάτια για τα παιδιά, και σε περίπτωση που δεν φτάνουν τα δωμάτια του ξενοδοχείου να χρησιμοποιηθούν και δωμάτια διπλανού ξενοδοχείου. Με την αυθαιρεσία σας αυτή, παρά το ότι υπήρχε απόφαση ΔΣ και σχετική ανακοίνωση επιβάρυνσης των συναδέλφων για τη διαμονή πλέον του δίκλινου δωματίου, αφενός προέκυψε απαίτηση από το ξενοδοχείο 2.420 €, χωρίς καμία ενημέρωση του ΔΣ, αφετέρου το ποσό αυτό θα μπορούσε να διατεθεί για κλήρωση επιπλέον δωματίων, όπου θα συμμετείχαν όλοι οι συνάδελφοι και όχι οι λίγοι.

Για να μην υπάρξει διαφάνεια στα παραπάνω και σε άλλα, ενδεχομένως, δεν εφαρμόσατε γι΄ αυτά τα 3 χρόνια αυτά το άρθρο 22 του Καταστατικού, ενώ είχατε την οικονομική γραμματεία, που ορίζει ενημέρωση του ΔΣ κάθε δύο μήνες για τα οικονομικά, και που επιβάλλονταν ακόμα περισσότερο καθώς δύο παρατάξεις δεν ανήκαμε στο προεδρείο και δεν είχαμε καμία ενημέρωση για τις δαπάνες που γίνονταν.

Όλα τα παραπάνω προσπάθησε η παράταξή μας να τα αποκαταστήσει με την πρότασή της, αλλά φαίνεται ότι σας ενόχλησαν σε τέτοιο βαθμό που σας έκανε να αντιδράσετε με τον οχετό συκοφαντιών και ψευδών!

Όσον αφορά το κόλλημα που έχετε με τη Γ. Γραμματέα (και καταξιωμένο στέλεχός μας) σε βαθμό που την αναφέρετε 10 ΦΟΡΕΣ στην ανακοίνωσή σας (!!!), έχετε φτάσει σε τέτοιο επίπεδο συνδικαλιστικής κατάντιας που προσπαθείτε με κάθε τρόπο, ακόμα και με αήθεις επιθέσεις, αφενός να την συκοφαντήσετε αφετέρου να την αποτρέψετε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, γιατί το μόνο που εύχεστε είναι να αποτύχει ο σύλλογος στις όποιες προσπάθειες και επιτυχίες, για να ωφεληθείτε εσείς παραταξιακά, γράφοντας στα παλαιά σας τα υποδήματα τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Εμείς ένα σας λέμε: Οι προσπάθειές σας για τον αποκλεισμό της επαρχίας από την ενεργό συμμετοχή και άσκηση της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσει. Εμείς θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε το δικαίωμα ενεργού συμμετοχής των συναδέλφων της επαρχίας, την αύξηση του ενδιαφέροντός τους για συνδικαλισμό και ενασχόλησης με τα κοινά, τη διεύρυνση του συλλόγου μας.

Όσο για το μνημείο γκεμπελισμού «νέα συνδικαλιστικά ήθη», συγχαρητήρια! Ο Γκέμπελς θα αισθανόταν πολύ μικρός μπροστά σας!

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΠροσφορές για πώληση ακινήτων αξίας €1 δισ. παίρνει η Πειραιώς     Σε φάση ωρίμανσης εισέρχεται σήμερα το μεγαλύτερο εγχείρημα πώλησης ακινήτων, που έχει...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.