ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ

02-02-2017

Μας φλόμωσε στα ψέματα για άλλη μία φορά με την τελευταία της ανακοίνωση η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (σχετικά με τις αποφάσεις του ΔΣ και τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πειραιώς)! Όσο και αν προσπαθεί κανείς να μην απαντά στις ανακοινώσεις της, γιατί οι συνάδελφοι έχουν βαρεθεί τις αντιπαραθέσεις, είναι αδύνατον να αφήνει να λέγονται εσαεί τα αήθη ψέματά της.

Απ΄ ότι φαίνεται η παράταξη αυτή έχει πάρει τις αποφάσεις της. Όλη την τριετία του νέου ΔΣ θα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, θα επιδίδονται σε συνεχή ψεύδη, θα κάνουν μικροπολιτική και δεν θα συνεισφέρουν στο έργο του συλλόγου.

Μάλλον δεν μπορούν να χωνέψουν την θέση που τους κατέταξαν οι συνάδελφοι με την ψήφο τους. Ούτε έχουν καταλάβει ότι οι συνάδελφοι πήραν χαμπάρι την ψευτιά και την ανικανότητά τους.

Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πειραιώς

Λένε ότι δήθεν επεσήμαναν στο ΔΣ την ανάγκη να ενημερωθεί ο Πρόεδρος της Πειραιώς για τα πιο σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων, ενώ τα 4 θέματα που θα θίγονταν στη συνάντηση είχαν συμφωνηθεί ομόφωνα στη συνεδρίαση του προεδρείου, που είχε προηγηθεί, όπως και το να δοθεί σχετικό υπόμνημα. Από την άλλη, κρύβουν ότι στο ΔΣ μόνον επικρίσεις έκαναν περί του προτεινόμενου περιεχομένου του υπομνήματος και δεν συμμετείχαν στην ομάδα που θα συνεργάζονταν για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου μετά το τέλος του συμβουλίου, εμμένοντας στο δικό τους κείμενο. Γι΄ αυτούς η λέξη συνεργασία μάλλον είναι άγνωστη.

Τολμούν να κάνουν κριτική για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΔΣ

Όταν για τον Κανονισμό Εργασίας δεν έκαναν τίποτα επί 3 χρόνια, πλην μίας προσφυγής στην επιθεώρηση εργασίας τον 12/2015!, από την οποία βγήκε μία απόφαση με όσα προέβλεπε ούτως ή άλλως ο νόμος ότι «η εφαρμογή Κανονισμού Εργασίας είναι υποχρεωτική για την τράπεζα»! Μετά, δε, από αυτή την απόφαση ΔΕΝ έκαναν καμία απολύτως ενέργεια.

Έρχονται λοιπόν τώρα, μετά την αποδεδειγμένη δική τους απραξία, να κάνουν κριτική; Έλεος!

Για τα οικονομικά του συλλόγου, τολμούν να υποτιμούν την ενημέρωση για τα οικονομικά που έκανε ο ταμίας του συλλόγου στο ΔΣ για λόγους τάξης, παρά το ότι το νέο Προεδρείο είναι ΔΙΑπαραταξιακό και όλες οι παρατάξεις είναι ενήμερες για κάθε έξοδο, όταν οι ίδιοι επί 3 χρόνια δεν έφεραν καμία ενημέρωση, όπως προβλέπει το καταστατικό, και ενώ το παλιό προεδρείο ήταν ΔΙπαραταξιακό και οι παρατάξεις εκτός προεδρείου δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα έξοδα; Έλεος!

Πέραν αυτού, λένε ότι πρότειναν στο ΔΣ τη μείωση της εισφοράς στο σύλλογο, αφενός όταν στα 3 χρόνια της προεδρίας τους δεν έκαναν καμία μείωση εισφοράς, αφετέρου όταν  η ΔΑΚΕ ήταν η παράταξη που έκανε, με βάση τα οικονομικά μεγέθη, συγκεκριμένη πρόταση στη συνεδρίαση του προεδρείου από τον 10/2016 για μείωση της εισφοράς (0,25%) στο απεργιακό ταμείο και πρόταση στο ΓΣ του Δεκεμβρίου για δημιουργία ασφαλιστηρίου που θα έδινε επιπλέον παροχές στα μέλη; Έλεος.

Για την περαιτέρω παραπλάνηση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ επί των οικονομικών είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε σε επόμενη ανακοίνωση.

Για τις μετατάξεις, τολμούν να λένε ότι και το προηγούμενο προεδρείο έκανε προσπάθειες, ενώ ήταν αντίθετο με τη διεκδίκηση; Οι συνάδελφοι θυμούνται τις ανακοινώσεις τους, τις αρνητικές τοποθετήσεις τους στην παννατική συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου για τις μετατάξεις, την συνάντηση που έκαναν εν κρυπτώ με τον Υπουργό Δ. Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο χωρίς να ενημερώσουν τις παρατάξεις εκτός προεδρείου (ΔΗΣΥΕ, ΔΑΚΕ), αφενός όταν ο σύλλογος ήταν περιοδεία στην Πελοπόννησο, αφετέρου όταν στη συνάντηση πήγε η κατεξοχήν αρνητική εκπρόσωπος στις μετατάξεις!!! Και τέλος ας μας πουν:

Ετοίμασαν ποτέ σχέδιο τροπολογίας για τις μετατάξεις; ΟΧΙ.

Έκαναν εδώ και 3 χρόνια την αγωγή που ζήτησαν εγγράφως οι συνάδελφοι; ΟΧΙ.

Ποιες εντατικές προσπάθειες έκαναν; ΚΑΜΙΑ. Ποια η δική τους αποτελεσματικότητα; ΚΑΜΙΑ.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, καλό θα είναι να αφήσει η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατά μέρος τα μαθήματα περί διεκδίκησης εργασιακών δικαιωμάτων από τα σωματεία και αποτελεσματικότητας, γιατί οι μόνοι που ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ είναι αυτοί που επί 3 χρόνια θριάμβευσαν με την απραξία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους.

 

 

sinergasia

Επικαιρότητα

article thumbnailΠροσφορές για πώληση ακινήτων αξίας €1 δισ. παίρνει η Πειραιώς     Σε φάση ωρίμανσης εισέρχεται σήμερα το μεγαλύτερο εγχείρημα πώλησης ακινήτων, που έχει...
Διαβάστε περισσότερα στοΕπικαιρότητα  

Εορτολόγιο/Ημερολόγιο

η ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Σήμερα Γιορτάζουν:

Αύριο Γιορτάζουν:

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

© Copyright 2012 dake-atebank.gr. All rights reserved.